Rémálom az Elm utcában 3.: Álomharcosok

olvasói
9/10 (3)
Ilyen is ritkán van, hogy egy harmadik részben még két nevesebb színész is előfordul! Pati és Fishi meg azok, szerintem, nem? Bár, ha jól emlékszem, Fish nem sokat játszik benne, viszont egyáltalán nem biztos, hogy jól emlékszem, mert valljuk be, jól össze lehet keverni mind az öt részt.
Bizony, legalább annyi van, és mivel gyerekkoromban elég menő volt Krúgert nézni, nem haboztam én sem vele. Ebben a részben hét tinédzser kerül a zárt osztályra, mert a már megismert rémálmaik vannak, és ahogy jobban megismerik egymást, kiderül, hogy mindannyian ugyanazt álmodják. (A legfiatalabbak kedvéért, meg akik most kapcsolódnak be a „történetfolyamba”: egy elmebeteg gyilkos, Freddy Krueger álmukban öli meg áldozatait, mert ettől olyan misztikus, és amerikai lesz az egész.)
 
Néhány haláleset után a túlélők felveszik a harcot álmaik megrontója ellen, a mágia erejét felhasználva. Jó, jó, tudom, eléggé hülyén hangzik, de akkoriban nagyon menő volt! Vizsgálgatva a legendát, kiderül, hogy Freddy átkát csak testének újratemetésével törhetik meg, amit már 20 évvel ezelőtt sem értettem, és azóta sem lettem sokkal okosabb. Amikor minden jóra fordulna (na, ilyesmire nem is emlékszem), Freddy múltjából újabb meglepetés bukkan elő, ami után senki nem érezheti magát biztonságban még a valóságban sem. Na bumm! Eddig sem volt fenékig tejfel az élet a zárt osztályon, nem? 
 
háopépé
2006.09.22
|
A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors
amerikai horror, 96 perc, 1987
Rendező:

Chuck RussellIfjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.