Psycho

olvasói
5/10 (13)
Christopher Doyle - a Chungking Expressz és a 2046 operatőre - úgy vágott bele a Psycho rimékelésébe, hogy előtte még nem is látta az eredeti verziót. A remake rendezője - Gus Van Sant - jóvoltából alkalma volt többszörösen bepótolni az elmaradást, mivel Van Sant magával vitt egy originál Psycho dvd-t a forgatásra, és a felvételek ideje alatt számtalanszor végignézette a stábbal.
Sokak szerint Gus Van Sant több sikeres filmmel a háta mögött(Good Will Hunting; Otthonom, Idaho) a Psycho újrafeldolgozásával egy cseppet mellényúlt. Pedig nagyon igyekezett. Még az eredeti filmben felbukkanó hibákat is pontosan lemásolta és ugyanabban a jelenetben osztott magára egy nyúlfarknyi szerepet amelyben annó Hitchcock is felbukkant néhány másodpercre. Persze felmerül a kérdés, hogy miért kell minden idők egyik leghíresebb filmjét újraforgatni?
 
A rendező természetesen meg tudta válaszolni a kérdést: " Úgy gondolom, hogy jónéhány filmszakos hallgató, mozirajongó és filmes nagyon jól ismeri Hitchcock remekművét, de abban is biztos vagyok, hogy számtalan, fiatalabb generációhoz tartozó mániákus moziba járó nem látta még ezt a kitűnő filmet. Az újrafeldolgozás népszerűsíti az eredeti, klasszikus alkotást." 
 
 
 
fujisan
2006.09.26
|
Psycho
amerikai thriller, 105 perc, 1998
Rendező:

Gus Van SantFilmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.