Ha eljön Joe Black

olvasói
9/10 (30)
Az utóbbi 10-15 évben készült hollywoodi filmek esetében talán már meg sem kellene említeni, hogy újrafeldolgozások. Természetesen a Joe Black is az. Martin Brest(Egy asszony illata; Beverly Hills-i zsaru) rendező rimékelte az 1934-ben készült Death Takes A Holiday (A halál nyaral) c. filmet.
A Joe Black minden idők egyik legdrágább, speciális effektek nélkül készített filmje. Anno az egyik olyan film volt a mozikban, amely előtt a Csillagok háborúja első részének előzetesét vetítették. Rengeteg ember csak az előzetes miatt képes volt jegyet váltani Joe-ra, de ennek ellenére a 90 millió dollárból legyártott film csak 45 - 50 millió dollárt hozott az alkotók konyhájára.
 
Sem a Star Wars I. előzetese, sem a sztárok - Brad Pitt (a Halál) és Anthony Hopkins - nem voltak képesek elég nézőt a mozikba csalogatni, és én is csak Claire Forlani miatt néztem meg a filmet.
A sztori rettenet bugyuta.
 
William Parrish, egy gusztustalanul gazdag üzletember 66. születésnapjának megünneplésére készül, amikor betoppan hozzá a Halál. A sármos kaszás beleszeret Will egyik lányába. Mondjam tovább? Ha én lennék az Univerzum ura, a forgatóköny íróját a világegyetem legtávolabbi galaxisába száműzném, és nem engedném, hogy magával vigye a "Hogyan készítsünk házilag űrhajót" c. könyvet.  A "The New Yorker" kritikusának kérdése is sokat elárul a filmről: " Miért szellemi fogyatékosként kell a halálnak megjelennie?"  
 
 
 
fujisan
2006.09.22
|
Meet Joe Black
amerikai romantikus filmdráma, 178 perc, 1998
Rendező:

Martin Brest

Színész:

Brad Pitt
(Joe Black)

Anthony Hopkins
(William Parrish)

Claire Forlani
(Susan Parrish)

Jake Weber
(Drew)

Jeffrey Tambor
(Quince)

Marcia Gay Harden
(Allison)

(6 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.