A hazafi

olvasói
9/10 (45)
A Ryan közlegény megmentését jegyző Robert Rodat 17-szer írta újra A hazafi forgatókönyvét, mire elfogadták. Hát, nem is tudom. Lehet, hogy még legalább egyszer vissza kellett volna dobni.
A film producerei Harrison Fordot szerették volna hazafiként látni, de Indy nem értett egyet a film koncepciójával, ezért végül Mel Gibson játszhatta el Benjamin Martin szerepét. Az alkotók szívesen látták volna A hazafiban Kevin Spaceyt is, de miután Gibsonnak kicsengettek 25 millió dollárt, (a forgatás teljes költsége 110 millió dollár volt) nem maradt elég pénzük még egy nagy névre.
 
A sztori visszarepít minket 1776-ba, Dél Karolinába, az amerikai függetlenségi háború idejére.
Benjamin Martin már számos csatát küzdött végig életében a franciák és az indiánok ellen, és most úgy tűnik, az elnyomó angolok ellen is harcba kell szállnia. Ben megözvegyült, egyedül neveli hét gyerekét (az eredeti forgatókönyv szerint csak hat gyereke lett volna, de Gibson kiharcolt még egyet, mivel a való életben is hét gyereke van) és ezért nem igazán vágyik vissza a csatamezőre. Miután egy szadista angol tiszt megöli egyik gyermekét, revideálja nézeteit.
 
A filmet a Tökéletes katona, a Csillagkapu, a Godzilla, a Függetlenség napja és Holnapután rendezője, Roland Emmerich követte el.
 
fujisan
2006.10.03
|
The Patriot
amerikai-német háborús film, 165 perc, 2000
Rendező:

Roland Emmerich

Színész:

Mel Gibson
(Benjamin Martin)

Heath Ledger
(Gabriel Martin)

Tchéky Karyo
(Jean Villeneuve)

Joely Richardson
(Charlotte Selton)

Jason Isaacs
(William Tavington)

Chris Cooper
(Harry Burwell)

Rene Auberjonois
(Oliver atya)

Lisa Brenner
(Anne Howard)

Tom Wilkinson
(Lord Charles Cornwallis)

(8 kép)


Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.