Kígyók a fedélzeten

est.hu:
4/10
|
olvasói
7/10 (31)
K***szott kígyók a k***szott repülőgépen! Ezen veretes, ám profán szavak össze is foglalják a film tartalmát, hangulatát és általános művészi ambícióit, de néha ilyen is kell!
A vicc a dologban, hogy ez a mondat nem is szerepelt az eredeti verzióban, később forgatták hozzá, hogy a film megfeleljen a neten generálódott elvárásoknak. Ha valaki lemaradt róla: az interneten komoly figyelmet szenteltek a készülőben lévő horrornak, és paródiák tucatjai születtek, a készítők pedig jócskán alámentek a közkívánatnak. Így kaptuk meg ezt a kissé ironikus felhangú végterméket, műkígyókkal, igazi cicikkel és a káromkodó Samuel L. Jacksonnal. Jackson - akit már vagy tíz éve nem láthattunk jó szerepben (és most sem!) - FBI-ügynök, aki egy fontos tanút kísér, persze repülőn, az ügyben érintett gengszter pedig úgy dönt, hogy a gép egyszerű felrobbantása helyett rafinált módon nehezen beszerezhető egzotikus kígyókat enged szabadon, különböző titkos járatokat alakít ki nekik, sőt agresszivitást kiváltó feromont fecskendez szerteszét, hogy biztosra menjen. Ezeknek a gengsztereknek túl sok szabadidejük van arrafelé!
 
A szorgos kis kígyók pusztítják is a kevésbé szimpatikus mellékszereplőket rendesen, ám az utasok végül szembeszállnak - a tragikus United 93-as kevésbé ízléses paródiájaként -, mi pedig Leslie Nielsen váratlan felbukkanására számítunk. A bezártságtól, a magasságtól, a sötéttől és persze a kígyóktól való rettegésből sokkal több poént és riogatást is ki lehetett volna hozni, de a herpetológusok imádni fogják!
Vízer
2006.10.04
|
Snakes on a Plane
amerikai akcióthriller, 100 perc, 2006
Kígyók garázdálkodik egy utasszállítón, ám az emberi lelemény határtalan! A mellékszereplőknek annyi, de hőseink minden eszközt bevetnek a tanúvédelmi program keretein túl is!
Rendező:

David R. Ellis

Színész:

Samuel L. Jackson
(Neville Flynn)

Julianna Margulies
(Claire Miller)

Nathan Phillips
(Sean Jones)

Rachel Blanchard
(Mercedes)

Flex Alexander
(3G)

Kenan Thompson
(Troy)

Keith Dallas
(Nagy Leroy)

Lin Shaye
(Grace)

Elsa Pataky
(Maria)

Forgalmazza: InterCom
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.