Tágra nyílt elme

est.hu:
5/10
|
olvasói
(0)
A költséghatékony horrorfilmek génsebészei megannyi kérdőjelet varázsolnak egy hétköznapi ember feje fölé. Vajon ezek a kelekótya flótások miből fizetik a közös költséget? Ki az az ütődött, aki pénzt adna egy tarajos sül-konyhásnéni hibridért?
Nos, kíváncsiságunkat ez a mű sem csillapítja dacára annak, hogy szellemi atyja H. P. Lovecraft volt. Jóllehet, a képsorok láttán legkevésbé sem ő jár az eszünkben. Vagy ha mégis, kizárólag egy dolog kapcsán gondolunk rá: mekkora mázlista is volt, hogy nem érhette meg a mű megfilmesítését. 
 
A történet egy különleges kísérletről szól, mely során egy kutatócsoport egy félelmetes lényt alkot. Kezdetben a kutatók maximálisan tudják kontrollálni a lényeket, de egy óvatlan pillanatban elszabadul a pokol. Crawford Tillinghast végignézi, amint az egyik Resonator felfalja a kutatás vezetőjét, Dr. Pretoriust, majd felveszi annak alakját. Tillinghast elpusztítja a gyilkos lényt, de a csoport többi tagja azt hiszi, hogy ő ölte meg Dr. Pretoriust. Tillinghast elmegyógyintézetbe kerül. Csak egyetlen pszichiáter hisz neki, aki kihozza az intézetből, és lehetővé teszi a számára, hogy visszatérjen a szétrombolt laboratóriumba. És amikor már azt gondoljuk, hogy a borzalmakat nem lehet fokozni. 
kirsch
2011.02.23
|
From Beyond
amerikai horror, 82 perc, 1986
Rendező:

Stuart Gordon

(5 kép)


Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.