Intimitás

olvasói
9/10 (3)
A színházi világban magának nevet szerző francia Patrice Chéreau közel három évtizede készít filmeket, de nem a termékenységéről ismert. Alaposan rákészül egy-egy munkára, volt rá példa, hogy tíz év is eltelt két filmje között. Életművét tavaly ősszel a Titanic Fesztivál közönsége is megismerhette.


Az Intimitás a rendező legújabb, sorrendben hetedik nagyjátékfilmje. A rendhagyó párkapcsolatról szóló történet hősei, Jay és Claire alig tudnak valamit egymásról, holott minden szerdán rendszeresen találkoznak. A közösen töltött idő azonban kizárólag a szexről szól, senki nem kérdez semmit, a felek tartják magukat ahhoz a ki nem mondott egyezségükhöz, hogy a titkos légyottjaik terepéül szolgáló szobán kívül nem is ismerik egymást. Amikor Jayben felébred a vágy, hogy többet is megtudjon partneréről, a kapcsolat bomlásnak indul. A férfi azonban nem hajlandó tudomásul venni, hogy az imádott Claire eltűnt az életéből, ezért nyomozni kezd utána...Az Intimitás nem könnyű darab, a szexuális aktus egyes pillanatait művészfilmtől szokatlanul kendőzetlenül mutató jelenetek és a párkapcsolatok árnyékos oldalát kíméletlen részletességgel dokumentáló képsorok nem teszik könnyen emészthetővé Chéreau munkáját. Olyan ez a film, mintha Mike Leigh Londonban az ezredfordulón újraforgatta volna Bertulucci Az utolsó tangó Párizsban című művét. Keserű hangú, szókimondó, nyers és őszinte film.
Tutajos
2002.05.16
|
Intimacy
angol-francia-német-spanyol filmdráma, 119 perc, 2001
"Hanif Kureishi forgatókönyvéből készült berlini nagydíjas alkotás. Szenvedélyes szerdai randik egy hotelszobában: az egyik szextárs mélyíteni akarja a kapcsolatot, megismeri a nő férjét, és összebarátkoznak. Remek párbeszédek, túlfűtött erotika, kemény szocioháttér. London megölel engem."
Forgalmazza: Best Hollywood
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Szo
17
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.