Intimitás

olvasói
9/10 (3)
A színházi világban magának nevet szerző francia Patrice Chéreau közel három évtizede készít filmeket, de nem a termékenységéről ismert. Alaposan rákészül egy-egy munkára, volt rá példa, hogy tíz év is eltelt két filmje között. Életművét tavaly ősszel a Titanic Fesztivál közönsége is megismerhette.


Az Intimitás a rendező legújabb, sorrendben hetedik nagyjátékfilmje. A rendhagyó párkapcsolatról szóló történet hősei, Jay és Claire alig tudnak valamit egymásról, holott minden szerdán rendszeresen találkoznak. A közösen töltött idő azonban kizárólag a szexről szól, senki nem kérdez semmit, a felek tartják magukat ahhoz a ki nem mondott egyezségükhöz, hogy a titkos légyottjaik terepéül szolgáló szobán kívül nem is ismerik egymást. Amikor Jayben felébred a vágy, hogy többet is megtudjon partneréről, a kapcsolat bomlásnak indul. A férfi azonban nem hajlandó tudomásul venni, hogy az imádott Claire eltűnt az életéből, ezért nyomozni kezd utána...Az Intimitás nem könnyű darab, a szexuális aktus egyes pillanatait művészfilmtől szokatlanul kendőzetlenül mutató jelenetek és a párkapcsolatok árnyékos oldalát kíméletlen részletességgel dokumentáló képsorok nem teszik könnyen emészthetővé Chéreau munkáját. Olyan ez a film, mintha Mike Leigh Londonban az ezredfordulón újraforgatta volna Bertulucci Az utolsó tangó Párizsban című művét. Keserű hangú, szókimondó, nyers és őszinte film.
Tutajos
2002.05.16
|
Intimacy
angol-francia-német-spanyol filmdráma, 119 perc, 2001
"Hanif Kureishi forgatókönyvéből készült berlini nagydíjas alkotás. Szenvedélyes szerdai randik egy hotelszobában: az egyik szextárs mélyíteni akarja a kapcsolatot, megismeri a nő férjét, és összebarátkoznak. Remek párbeszédek, túlfűtött erotika, kemény szocioháttér. London megölel engem."
Forgalmazza: Best Hollywood
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.