Gyilkos mezők

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (2)
„It's a holiday in Cambodia, where the people dress in black” – ahogy a költő mondja. És mint az a címből sejthető, a szóban forgó filmalkotás egy hasonló, egzotikus vakáció sztoriját foglalja össze. Ráadásul megtörtént események alapján.
Sydney Schanberg újságíró a New York Times délkelet-ázsiai tudósítója. A polgárháború sújtotta Kambodzsából küldözgeti tudósításait. Munkája során a legfőbb segítője egy helybéli tolmács.  
 
Miután a vörös khmerek átveszik a hatalmat, minden megváltozik. Rémuralmuk alatt valóságos népirtás veszi kezdetét, minden ellenzékivel, értelmiségivel leszámolnak. Dith Pran élete is veszélybe kerül. A férfi megszökik a koncentrációs táborból, miközben Sydney mindent megtesz annak érdekében, hogy megpróbálja őt kimenekíteni az országból. A film megtörtént esetet dolgoz fel. 
kirsch
2011.02.25
|
The Killing Fields
angol háborús film, 142 perc, 1984
Egy amerikai újságíró Pulitzer-díjat kap a kambodzsai vérengzést bemutató írásáért, de az elismerés csekély örömöt hoz számára, igaz helyi barátja ugyanis az országban rekedt. Őszinte vallomás a háború borzalmairól.
Rendező:

Roland Joffé

Színész:

Sam Waterston
(Sydney Schanberg)

John Malkovich
(Alan 'Al' Rockoff)

Haing S. Ngor
(Dith Pran)

Julian Sands
(John Swain)

Craig T. Nelson
(Reeves)

Spalding Gray
(amerikai konzul)

Bill Paterson
(Dr. MacEntire)

(11 kép)


Filmek a TV-ben
H
27
K
28
Sze
29
Cs
30
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
27
K
28
Sze
29
Cs
30
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.