Zéró gyanúsított

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (7)
E. Elias Merhige előző, 2000-es, A vámpír árnyéka című filmje már szerepelt a Titanic Filmfesztiválon - aki látta, kaphatott némi ízelítőt abból, milyen sötét és groteszk a rendező világképe.
Aki pedig látta Ben Kingsley Oscarra jelölt, szinte mániákus, de zseniális alakítását a Szexi dög (szintén 2000-ből) című filmben - szintén a Titanicon - az sejtheti, hogy a rendező és a színész közös munkája elég sajátos eredményt hoz. A Zéró gyanúsított ugyan jókora anyagi bukást jelentett készítőinek, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne egészen különleges alkotás, valahol abban a kategóriában, mint a Seven - Hetedik, A gyűjtő, vagy A pók hálójában. Thomas Mackelway FBI-ügynök egy sorozatgyilkos után nyomoz, aki a jelek szerint véletlenszerűen választja ki áldozatait. A kegyetlen gyilkosságokat csupán a tetthelyeken hátrahagyott különös üzenetek kötik egymáshoz.
 
Az áldozatok pedig egyre csak sokasodnak. Mackelway versenyt fut az idővel, hogy megfejtse a halálos rejtvényt, miközben úgy tűnik, a sorozatgyilkos olyan áldozatot szemel ki magának, akik maguk is gyilkosok lehettek. Az ügynök arra gyanakszik, hogy a kegyetlen gyilkos minden valószínűség szerint kapcsolatban áll vagy állt a Szövetségi Nyomozó Irodával - és szóba kerül a titoktatos Ikarusz projekt is. A film iránt a kilencvenes években olyan sztárok is érdeklődtek, mint Sylvester Stallone, Tom Cruise vagy a forgatókönyvbe is beleíró Ben Affleck. Cruise végül producerként ügyködött, amire laikusként aligha jöhet rá az ember, mert az utolsó pillanatban, rejtélyes okokból levetette a nevét a stáblistáról. Ben Kingsley mellett Carrie-Anne Moss és Aaron Eckhart is pazar alakítást nyújt - és utóbbi számára ez a szerep jelentette Hollywoodban az igazi áttörést, ami egyenesen az új Batman-filmig vitte...
2008.10.10
|
Suspect Zero
amerikai krimi, 99 perc, 2004

Linkek


Kapcsolódó cikkek

(20 kép)


Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.