Mi újság, cicamica?

est.hu:
6/10
|
olvasói
9/10 (8)
Woody Allen első filmje a maga idejében minden idők legsikeresebb vígjátéka volt. A közönség szerette, a kritikusok fanyalogtak, maga a mester pedig kifejezetten utálta a cicababát.
"Rühellek mindenkit és mindent, ami összefügg ezzel a filmmel, és ők is rühellenek engem - mondta Woody öt évvel a forgatás után. "Hentes munkát végeztek a forgatókönyvemen. Pénzes bulit préseltek ki belőle... A szövegem pénzemberek meg hasonszőrűek karmai közé került, afféle egyáltalán nem belevaló, hanem alávaló emberek karmai közé. Egy évbe telt, amíg rávettem magam, hogy megnézzem."

A film főszereplője Michael (Peter O' Toole; Trója) furcsa "betegségben" szenved. Minden egyes nő, akivel találkozik, szerelmes lesz belé, ezért pszichiáterhez fordul. A szexmániás Dr. Fassbender (Peter Sellers; A Rózsaszín Párduc) azonban nagyon elfoglalt, éppen az egyik páciensére, Capucinere hajt, aki természetesen első találkozásuk után rámozdul Michaelra. A problémák akkor kezdődnek, amikor Michael és aktuális barátnője, valamint a doki és Capucine nem tudva egymásról, hétvégére bejelentkeznek a Chateau Chantelle hotelbe.
fujisan
2007.11.12
|
What`s New, Pussycat?
amerikai-francia vígjáték, 108 perc, 1965
Rendező:

Clive Donner

Színész:

Peter Sellers
(Dr. Fritz Fassbender)

Peter O'Toole
(Michael James)

Romy Schneider
(Carole)

Woody Allen
(Victor)

Capucine
(Renée)

Paula Prentiss
(Liz)

Ursula Andress
(Rita)

Katrin Schaake
(Jacqueline)

Eléonore Hirt
(Mrs. Werner)

(6 kép)


Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.