Buhersereg

est.hu:
7/10
|
olvasói
5/10 (2)
Joaquin Phoenix a buhersereg főbuherátora nekem örökre a Gladiátor kegyetlen, vérszomjas Commodusa marad. Pedig azóta már volt hang is a Mackótestvérben.
A Buhersereg bemutatója a Torontói Filmfesztiválon volt 2001. szeptember 9-én. Azt hiszem, mindenki kitalálta, hogy az Egyesült Államokban nem keltett különösebb visszhangot a film.
 
Persze a Ned Kellyt is jegyző ausztrál rendező, Gregor Jordan 9/11 nélkül sem számíthatott volna sok jóra az amerikai hadseregben uralkodó állapotok bemutatása miatt. A 2003-as Sundance Filmfesztiválon még a vásznat is megdobálták a vetítés után, mondván a film Amerika-ellenes.
A Buhersereg 1989-ben, röviddel a berlini fal leomlása előtt, egy nyugat-németországi amerikai katonai bázison játszódik. Az ideiglenesen Németországban állomásozó amerikai hadsereg egyik "kiváló" katonája Ray Elwood (Phoenix) mindenféle lehetséges módon megpróbálja kiegészíteni zsoldját. A feketepiacon árul és beszerez mindent, mosóport, kábítószert, autót. Megteheti, mert parancsnoka (Ed Harris, Ellenség a kapuknál) könnyen manipulálható, nem túl sok ésszel megáldott vezető. Ray arany élete azonban csak addig tart, amíg a bázisra egy új, keménykezű parancsnok nem érkezik.
 
fujisan
2006.10.25
|
Buffalo Soldiers
angol-német háborús film, 98 perc, 2001
Rendező:

Gregor Jordan

(4 kép)


Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.