Összeesküvés-elmélet

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (1)
Aki a 90-es években is aktív kapcsolatot ápolt a videó nevezetű ósdi szerkezettel, a vérgagyi Vico filmek tengerében áldásként tekintett Mel Gibson munkásságára, és álmában sem gondolt rá, hogy valaha is gonosz viccek céltáblája lesz.
Tény, hogy hősünk a 2000-es évek eleje, közepe fele bekövetkezett totális meggárgyulásáig/művészi csúcspontjáig (a megfelelő aláhúzandó) megannyi addiktív thriller és akciófilm főszereplője volt, a szóban forgó film is erre az időszakra datálható. 
 
Jerry nem emlékszik saját múltjára, csak halvány sejtései vannak, amelyek félelemmel töltik el. Taxisofőrként dolgozik, ügyfeleit útközben alaposan lefárasztja összeesküvés-elméleteivel. Szabadidejében saját kis újságot szerkeszt, hogy felhívja az emberek figyelmét. Egy csinos ügyvédnőhöz próbálja eljuttatni nézeteit, sikertelenül. Jerryt a titokzatos Dr. Jonas elrabolja, aki kormányzati pszichiáterként felfigyel a szokatlanul túlbuzgó sofőrre. Félbehagyott szupertitkos kísérlet körvonalai rajzolódnak ki, Jerry emlékei lassan összeállnak. 
kirsch
2010.02.08
|
Conspiracy Theory
amerikai thriller, 135 perc, 1997
Rendező:

Richard Donner

Színész:

Mel Gibson
(Jerry Fletcher)

Julia Roberts
(Alice Sutton)

Patrick Stewart
(Dr. Jonas)

Terry Alexander
(Flip)

Alex McArthur
(Cynic)

(2 kép)


Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.