Hullámtörők

est.hu:
6/10
|
olvasói
9/10 (77)
Nemzedékünk kedvenc Robin Hoodja, Kevin Costner néhány éve kis híján örökre elsüllyedt a mély vízben (Waterworld - Vízivilág), most mégis habozás nélkül veti magát újra a hullámok közé.
Ben Randall (Costner) az amerikai parti őrség sokszorosan kitüntetett vízi mentője, a békaemberek gyöngye, akit egy - kollégái számára - tragikus végkimenetelű mentés után főnöke egy eldugott kiképzőközpontba száműz, hogy ott tegye túl magát a történteken, és segítse át az ebinebulókat a vizsgán. Hősünket természetesen fából faragták (egyébként elsüllyedne), de nem olyan fajtából, amelyik elviseli a nagy szájú tanoncok hőbörgését - meg is gyűlik a baja a tehetséges és zabolátlan Jake Fischerrel (Ashton Kutcher - Szakítópróba, A csajom apja ideges), de a Nagy Hollywoodi Klisékódex előírásainak megfelelően versengésük hamarosan apa-fiú-, mester-tanítvány- vagy ha tetszik, Pizsi-Némó-kapcsolattá nemesül. 
 
A Seagal- (Úszó erőd), Schwarzenegger- (Az igazság nevében) és Harrison Ford-akciófilmeken (A szökevény) edzett Andrew Davis rendező hosszú, nedves előjáték után tér rá a lényegi cselekményre, mely legalább annyira izgalmas és tabudöntögető, mint a történet első fejezete. Davis a film tempóját Costner lobbanékony alkatához igazítja, a kölyökképű Kutcher pedig a legjobb tudása szerint asszisztál példaképe megdicsőüléséhez. Régen láttunk ennyi ismerős motívumot egyetlen alkotáson belül, de sebaj: a mentőjelenetek a legjobb vizes filmek izgalmát idézik, a nők csinosak, Hollywoodnak pedig időnként összegeznie kell ahhoz, hogy tudja, hol tart a fejlődésben. 
csmozi
2006.11.09
|
The Guardian
amerikai filmdráma, 136 perc, 2006
A tapasztalt vízi mentő esete a nagyszájú újonccal, avagy azért a barátság az úr!
Rendező:

Andrew Davis

Színész:

Kevin Costner
(Ben Randall)

Ashton Kutcher
(Jake Fischer)

Sela Ward
(Helen Randall)

Melissa Sagemiller
(Emily Thomas)

Clancy Brown
(William Hadley)

Omari Hardwick
(Carl Billings)

Alex Daniels
(Wild Bill)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2006. november 16.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.