Magányos farkas

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (6)
Ezt nem hiszem el! - szokta volt mondani 3 éves fiacskám, ha elmegy a troli, de esküszöm, most én is! Csuda egy hét ez, Házelnussz után itt van Csik-Csákk Norisz is, mégpedig az egyik leglegendásabb filmjével, amiből aztán 65 éven át tartó sorozat is született.
A hangalámondásos korszakban Mekvéd a farkas néven is futott film erősen nyit, Chuck bácsi gyakorlatilag egyedül végez egy mindent csempésző bandával a texasi határ mentén, majd hót koszosan rendőrgyűlésre megy. Mert McQuade a legjobb texasi járőr az egész világban! És, mielőtt azt hinnénk, hogy irodalmi magasságokba emelő metaforát alkalmaz a cím, mindenkit megnyugtatok, tényleg van egy farkasa a sivatagban élő koszvencnek, ennyire egyszerű az egész. És amíg gazdája rendet lövöldöz, biztosan magányos is. A film közepénél lép a képbe másik halhatatlan kedvencem, a Carradine bácsi, aki az egyetlen térdmagasságig rúgó, lassúmozgású karate mester, cserébe szénné ivott fejjel rendelkezik, nagyon szeretem.
 
Dévid keményben utazik, fegyvert csempész, ebből lesz a bibi. Norris új (zöldfülű) társat kap jó munkájáért a kapitányától, de olyan szerény, hogy nehezen értékeli a jót, szeret ő egyedül lenni. Ám mikor szembe kerül a veszélyes bandával, jól jön a fiú segítsége, aki akkorra már megedződik a zord fogadtatástól. Bár a járőr-fenoménnak elvált családja van, közbeszól még a történetbe Barbara Carrera lány is, akit majd onnan lehet megismerni, hogy olyan a feje, mint egy tepsi. Vagy mint egy szélesen leszakadt farzseb, de aztán lelövik, hogy ne csigázzam itt a kedélyeket. Végül összecsap a sokszoros szemi-kontaktos a tántorgó bikával, és csuda jó film lesz! Az hagyján, hogy kötelező, de én a videót is beizzítanám, ha nem láttam volna 85-től kábé 78-szor 
 
háopépé
2006.11.17
|
Lone Wolf McQuade
amerikai akciófilm, 105 perc, 1983
Rendező:

Steve Carver

(6 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.