Két apának mennyi a fele?

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (17)
Mielőtt a Taxi-t feltalálták volna a jó franciák, úgy gondolták, elég hanyatló ahhoz filmiparuk, hogy összehozzák még haláluk előtt két nemzeti ikonjukat, és készítsenek velük egy haláli szar mozit, amit azért sokan meg fognak nézni.
A Borsalino párosa megpróbál mindent, hogy a jó frankokat becsalogassák a nézőtérre, de biztos vagyok benne, hogy azokon kívül senkit sem sikerült, sőt, otthon is maradtak egy páran. Belmondo és Delon nagyon ráncosak, nagyon öregek, de lelkük rajta, komédiázni próbálnak, mi több, akciózni is, meg kihasználni a helyzetkomikumokat, sármosan nézni és keménykedni, de már nem tudnak megfelelni az ezredvégi elvárásoknak. Sajnos átérződik a mozin, hogy...olyan francia. Nem túl humoros, nem akciódús (de szeretnék) és nem is látványos, viszont minden konfliktus egy nő körül forog.

A fiatal és gyönyörű Alice Thomaso kiszabadul a börtönből, ahova luxusautók lopásáért került, majd egy kazettáról megtudja, hogy anyja, aki időközben meghalt, két férfit szeretett, mert nem tudott dönteni a két szuperarc között, terhes lett, majd odébbállt. Nos, bármilyen furcsa, Alice úgy dönt, hogy felkeresi mindkettőjüket, és kideríti, melyikük az apja. Ezt egy autólopással kezdi, aztán irány a kalandos dél, ahol találkozik az apajelöltekkel. A két férfi, akik nem is tudtak egymás létezéséről, döbbenten hallgatja végig a lejátszott felvételt. Mielőtt kideríthetnék, hogy ki is az igazi szülő, a játékba bekapcsolódik a rendőrség és az orosz maffia. Ennyi, és sajnos nem is több, de érdemes megnézni, hogy ha véletlenül idősen felkérnek majd egy „jó kis filmre”, visszaemlékezzünk, és nyugodt szívvel mondjunk nemet.

háopépé
2006.01.05
|
Une chance sur deux
francia akcióvígjáték, 105 perc, 1998
A két francia színészfejedelem újra együtt! Ex-szerető leánygyermekét az orosz maffia karmai közül kell kimenteni.
Rendező:

Patrice Leconte

Színész:

Jean-Paul Belmondo
(Léo Brassac)

Alain Delon
(Julien Vignal)

Vanessa Paradis
(Alice Tomaso)

Michel Aumont
(Ledoyen)Filmek a TV-ben
H
27
K
28
Sze
29
Cs
30
P
31
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
27
K
28
Sze
29
Cs
30
P
31
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.