Anyegin

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (14)
Sokan úgy gondolják, ha Puskin, akkor Anyegin. Pedig nem. Puskin titkos naplója sokkal élvezetesebb olvasmány, bár az igaz, ha megfilmesítenék, nem Liv Tyler lenne a női főszereplő, hanem Maya Gold vagy Michelle Wild.
Szívem szerint idéznék a titkos naplóból, de nem merek, mert a Tilosban már egyszer megtettem, és abból nagy balhé lett. (Az Anyeginből meg azért nem idézek, mert azt úgyis mindenki kívűlről fújja.)
Puskin művének harmadik filmes adaptációját a Fiennes család jegyzi. Anyegint Ralph Fiennes játssza, a rendezői székben a neves színész nővére, Martha Fiennes ült, a film zenéjét Ralph öccse, Magnus szerezte, és Sophie Fiennes - aki korábban többször dolgozott Peter Greenaway-el - is kapott egy nyúlfarknyi szerepet.
 
Persze Fiennes család ide vagy oda, a filmet mégis a gyönyörű Liv Tyler viszi el a hátán. A "tündéri" Liv egyszer így nyilatkozott: "Úgy éreztem, hogy belehalok, ha legalább egyszer nem játszhatom el Tatjánát." Hála az Anyegin kasztingolójának Liv életben maradt, és egy remek alakítással hálálta meg a bizalmat. A film anyagilag óriási bukás volt, de az alkotók Tokióban, Moszkvában és Londonban is bezsebeltek egy-egy díjat.
fujisan
2007.09.11
|
Onegin
amerikai-angol filmdráma, 106 perc, 1999
Az orosz irodalom halhatatlan remekének angol feldolgozása. Melankolikus arisztokraták, szerelmes fiatalasszonyok. Drámai románc sok levelezéssel. Már Puskin is megmondta: minden az anyegin múlik...
Rendező:

Martha Fiennes

Színész:

Ralph Fiennes
(Anyegin)

Liv Tyler
(Tatyana)

Toby Stephens
(Lensky)

Lena Headey
(Olga)

Martin Donovan
(Nikitin herceg)

Alun Armstrong
(Zaretsky)

Simon McBurney
(Triquet)

Harriet Walter
(Madame Larina)

Jason Watkins
(Guillot)Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.