Hírek
Újabb erszényes gyerek
A Fővárosi Állatkertben lakó erszényesek között tavaly a rókakuzuknál, a kuszkuszoknál, a patkánykenguruknál, a Bennett-kenguruknál és a kormos kenguruknál is volt gyermekáldás.
Az év emlőse 2019 – Az eurázsiai hiúz
A szlovákiai hegyvidékekről a Börzsönybe, a Zemplénbe, illetve a Mátrába, a Bükkbe és az Aggteleki karsztra is átlátogató, óvatos és rejtőzködő életmódot folytató faj egyedei közül pár tucatnyian élhetnek állandó jelleggel is Magyarország területén. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság a börzsönyi Király-réten erdei iskolát nevezett el róla.
Vombat született
A különleges erszényesek szaporítása terén az Állatkert a világ élvonalába tartozik.
Óriási játszótér épül a Városligetben
Megkezdődik Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb játszóterének kivitelezése a Liget Budapest projekt keretében; az úgynevezett Nagyjátszótér több mint 13 ezer négyzetméteren kap helyet a park dél-keleti részén.
Megújult a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely
Megújultak a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely kiállítóterei, bővült az állandó játékkiállítás.
Mackófesztivál az állatkertben
Sokan leginkább a tavaszi, nyári hónapokban szeretik felkeresni az állatkerteket, amikor jó idő van. Pedig érdemes valamelyik állatparkba szervezni egy kiadós sétát télen is.
Cápaevő hal a Cápasuliban
Decembertől várja a gyerkőcöket az Állatkert játszóparkjának, a Holnemvolt Várnak új attrakciója, a Cápasuli, ahol a porcos halak, illetve a cápák és a ráják mellett a csontos halak is képviseltetik magukat.
Álommelókkal ismerkedhetnek a pályaválasztás előtt álló gyerekek
Bizony már egészen fiatalon el kell kezdeni a felkészülést a felnőtt életre, hiszen nem mindegy, ki milyen iskolában tanul majd tovább. A Da Vinci TV január 19-én induló, Ha felnövök című új sorozata ebben nyújt segítséget szülőknek, gyerekeknek egyaránt.
Álom, álom, édes álom
A téli álom egyes állatfajoknak (például rovarok, kétéltűek, hüllők és egyes emlősök) – a mérsékelt és a hideg égövön a téli hónapokban kialakuló nyugalmi állapota, amely élettanilag jelentősen eltér a normál éjszakai alvástól. A téli álom kialakulásának elsősorban a táplálék szűkössége az oka, és nem a hideg.
Az év ősmaradványa 2019
Az év ősmaradványa, az „év valamije” választás legfiatalabbik tagja, ebben a kategóriában negyedik alkalommal hirdettek győztest, az év ásványa címmel együtt. Az eseménysorozat nem titkolt célja, hogy a földtudományok két alappillérének, az ősmaradványoknak és az ásványoknak a széles körű megismertetésére hívja fel a figyelmet.
12345678910
1 / 71 oldal

Így neveld a sárkányodat 3

amerikai animációs film, 104 perc, 2019

A Lego kaland 2

amerikai-ausztrál-dán-norvég-kanadai animációs film, 106 perc, 2019

Egy kutya hazatér

amerikai családi film, 96 perc, 2019

Kókusz Kokó, a kis sárkány 2. - Irány a dzsungel!

német animációs film, 80 perc, 2018

Asterix: A varázsital titka

francia animációs film, 85 perc, 2018
További gyerekfilmek
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
11:45
Bob, a mester
I. évad, 19. rész
11:46
Új bolondos dallamok
2015, 462. rész: Nyár és tél
11:50
Vadócok
2018, 13. rész: Hozd a szörnyedet!
11:50
A Thunderman család
III. évad, 318. rész: Megkutyult kutyalét
11:51
Új bolondos dallamok
2015, 471. rész: Kaszás kaland
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.