Fotókiállítás
Tájak/Távlatok: Kortárs magyar tájkép Budapest FotóFesztivál 2019, Budapesti Tavaszi Fesztivál Budapest, Kiscelli Múzeum, április 6. - május 19.
A Budapest FotóFesztivál immár harmadik alkalommal választotta és ajánlotta a klasszikus fotóművészeti műfajok egyikét mint inspirációt a kortárs alkotóknak. A szervezők ezúttal a tájkép műfaját értelmező, megújító vagy éppen a tradíciókat mai kontextusban folytató műveket várták.
Excessocenus Budapest FotóFesztivál 2019 Budapest, Cervantes Intézet, április 12. - június 30.
Geológusok szerint bolygónk az úgynevezett antropocén korszakba érkezett, melyet az iparosodott nemzetek és elitjeik idéztek elő, és amelyben az ipar és az emberi tevékenységek jelentik a bolygó dinamikájának új motorját.
Dr. Bozóky Dezső császári és királyi sorhajóorvos - Látogatás a Mennyei Birodalomban Budapest, Kolta Galéria, április 10. - május 31.
„Aki Kantont látta, az többet látott a chinai életből, mintha a fél mennyei birodalmat beutazná” – írta Dr. Bozóky Dezső az Osztrák–Magyar Monarchia sorhajóorvosa, aki 1907–1909 között teljesített katonai szolgálatot a Távol-Keleten, és ezalatt a huszonhat hónap alatt többször is megfordult Kína, Korea és Japán legjelentősebb kikötőiben.
A visszavett város - Fotóriport Varsóról 1918-1939 Budapest FotóFesztivál 2019 Budapest, Lengyel Intézet, március 29. - május 3.
A fennállásának 80. évfordulóját ünneplő budapesti Lengyel Intézetben a lengyel függetlenség visszaszerzésének 100. évfordulója alkalmából nyílt tárlat egy fotográfiai történet, séta a két világháború közötti Varsó utcáin, találkozás annak lakóival.
Minden múlt a múltam #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, április 17. - augusztus 25.
A tízéves Fortepan digitális fotóarchívum anyagából vonultat fel egy több mint háromszáz darabos válogatást a Magyar Nemzeti Galéria Minden múlt a múltam #huszadikszázad #privátfotó #fortepan című kiállítása.
37. Magyar Sajtófotó Kiállítás Budapest FotóFesztivál 2019 Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, április 5. - május 19.
A kiállítás segítségével felidézhetjük az előző esztendő legfontosabb hazai eseményeit, történéseit, jelenségeit, és néhány fotográfus kameráján keresztül egy kicsit a nagyvilágba is kitekinthetünk.
Klein Rudolf: Az élet házai - Halhatatlan zsidó temetők Budapest FotóFesztivál 2019 Budapest, Műcsarnok, március 22. - április 28.
Régi zsidó temetőkben járni olyan, mint belépni egy hatalmas, kézzel írott ősi krónikába, vagy magába az Írásba. Sorokban a sírok, mint talajra írt betűk, írásjelek a rituális épületek, szegély a fal, mely elválaszt az élők zajos világától.
Szalay Zoltán: Feketén-fehéren Budapest, Átrium Galéria, február 25. - április 30.
Szalay Zoltán, Pulitzer-emlékdíjas és Táncsics Mihály-díjas fotográfus képeiből nyílt kiállítás Feketén-fehéren címmel az Átrium Galériában.
David Lynch: Small Stories/Kis történetek Budapest FotóFesztivál 2019 Budapest, Műcsarnok, március 1. - június 2.
Magyarország legnagyobb fotográfiai eseménye, a Budapest Fotófesztivál igazi különlegességgel nyitja meg 2019-es rendezvénysorozatát február 28-án a Műcsarnokban. A harmadik éve megrendezett Fesztivál nyitókiállítását David Lynch, az amerikai függetlenfilm élő legendája, rendező, forgatókönyvíró, festő és zenész jegyzi.
Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.