Hírek
Hatalmas magánmúzeum nyílik Óbudán
A Godot Galéria fennállásának 20. évfordulója alkalmából hozta létre a magyar képzőművészeti élet legújabb kiállítóterét, a Godot Kortárs Művészeti Intézetet (a Godot Institute of Contemporary Artot, azaz a GICA-t).
Chagall tényleg abroszra festette A hegedűst
Nyolc évvel ezelőtt, amikor Meta Chavannes, az amszterdami Stedelijk Múzeum restaurátora tanulmányozni kezdte Marc Chagall 1913-as Anyaság (A terhes nő) című festményét, észrevett néhány berepedezést a piros háttérben.
James Rosenquist-kiállítás nyílt Londonban London, Galerie Thaddaeus Ropac, szeptember 11.-november 9.
A pop-art egyik úttörőjének számító James Rosenquist munkái idén ősszel a londoni Galerie Thaddaeus Ropacban láthatók.
David Bowie Tintorettója 200 év után ismét Velencében látható
David Bowie-ról köztudott, hogy a kortárs festészet nagy rajongója és gyűjtője volt, az viszont talán kevésbé ismert, hogy egyik legféltettebb műkincse Jacopo Tintoretto egyik oltárképe volt, amit 1987-ben vásárolt Londonban.
Hantai-kiállítást rendez a párizsi Gagosian Gallery
A világ egyik legjelentősebb kortárs galériája, a Gagosian rendez kiállítást Hantai Simon, világhírű magyar származású francia festő életművéből október 13-tól Párizsban.
Rekordot döntött a Dior-divatházról szóló londoni kiállítás
Az elmúlt hét hónapban rekordszámú, csaknem 595 ezer látogatója volt a londoni Victoria és Albert Múzeumban megrendezett kiállításnak, amely a Christian Dior divatházat mutatta be.
Átküzdeni magunkat két meztelen test között London, Royal Academy of Arts, 2020. szeptember 26.-december 8.
A londoni Royal Academy of Artsban jövőre megrendezésre kerülő Marina Abramović retrospektív kiállításon újra bemutatják Abramović Imponderabilia című alkotását, melyben a látogatóknak egy szűk átjáróban kell egy egymással szemben álló meztelen nő és férfi között áthaladniuk.
Izgalmas helyspecifikus alkotások a PLACCC-on
A PLACCC köztéri és helyszínspecifikus művészeti alkotásokat bemutató nemzetközi fesztivál szeptember 28-ig újra provokatív, elgondolkodtató, játékos programokkal és akciókkal várja Budapesten az újszerű élményekre fogékony közönséget.
Csillagok háborúja-kiállítás nyílik a Budapesten
A magyarországi bemutató 40. évfordulója alkalmából The Fans Strike Back - Csillagok háborúja címmel kiállítás nyílik a Bálna Budapestben a legendás filmsorozatról. A tárlat szeptember 15-től december 31-ig látható.
Megjelent a Pesti Est ART legújabb száma!
A Pesti Est ART szeptemberi kiadásában írunk többek között a Ludwig Múzeum Király Tamás életművét feldolgozó Out of the Box című tárlatáról és az 1999-es magyarországi teljes napfogyatkozást megidéző Fekete fény című fotókiállításról, amely rendhagyó helyszínen, a Budapest Parkban látható.
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Gül Baba kulturális fesztivál mától vasárnapig. Türbe, rózsák, kiállítás és sok zene- Budapest és a török kultúra. #gulbaba #gulbabakultfeszt
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.