Hírek
Víz alatti múzeumokká alakítják az ókorban elsüllyedt görög hajókat
Görögország enyhít a víz alatti műkincseit érintő szigorú szabályozáson és lehetővé teszi, hogy búvárok lemerülhessenek egyes ókori hajóroncsokhoz.
Egymás mellett látható Edvard Munch szétfűrészelt festménye
Edvard Munch félbevágott festménye, amely a norvég festőt és mennyasszonyát ábrázolja, és amit maga a művész fűrészelt ketté egy veszekedés után, egymás mellé került a British Museumban április 11-én nyílt Edvard Munch: Love and Angst című kiállításon.
Máté Bence békás fotója nyert a World Press Photo természetfotó kategóriájában
Máté Bence Túlélési ösztön című békás fotója nyert az év sajtófotóit elismerő World Press Photo-díj természetfotó kategóriájában - jelentették be csütörtökön Amszterdamban.
A Várkert Bazár ad otthont a felújítás alatt álló Iparművészeti Múzeum kiállításainak
A Várkert Bazár Testőrpalotájában rendezhet kiállításokat a felújítás alatt álló Iparművészeti Múzeum, a két intézmény együttműködési megállapodását szerdán írták alá Budapesten.
Benedek Tom szelfik ihlette festményei a KAS Galériában! POSTRAUMA - ön-kép-valóság
A TINDER-projekt munkacímen futó sorozat Benedek Tom korábbi munkáihoz kapcsolódik. Egyszerű gondolatmenetet jár körbe: hogyan prezentáljuk magunkat a közösségi médián keresztül, pontosabban, hogyan „adjuk el” magunkat.
Jimmie Durham kapja az idei Velencei Biennálé életműdíját
A Berlinben élő amerikai szobrász, performansz-művész, író és költő Jimmie Durham kapja az 58. Velencei Biennálé Arany Oroszlán életműdíját.
Radisics Milán nyerte a Sajtófotó Pályázat fődíját
Több mint négyszáz képet mutat be a 37. Magyar Sajtófotó Pályázat anyagából péntektől a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban a 37. Magyar Sajtófotó Kiállítás; a pályázat nagydíját Radisics Milán nyerte el.
Kiderült, hogy valódi egy hamisítványnak hitt Botticelli
Sandro Botticelli egyik 1487-ben festett Gránátalmás Madonna című képéről sokáig azt hitték, hogy a mester festményének egy gyenge minőségű másolata.
A New York-i Mennyei testek kiállítás vonzotta a legtöbb látogatót tavaly
A The Art Newspaper minden évben összesíti a világ múzeumainak látogatottságát, ami alapján a New York-i Metropolitan Museum of Art két kiállítása végzett az első két helyen.
Nem pisil több ivóvizet a híres brüsszeli Manneken Pis-szobor
Nem pisil többé ivóvizet a híres brüsszeli Manneken Pis-szobor: a város illetékesei ugyanis a közelmúltban azzal szembesültek, hogy a „pisilő kisfiú" szobrából napi 1000-2500 liter friss víz ömlik egyenest a csatornába.
12345678910
1 / 51 oldal
Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.