Hírek
Hétfőnként is látogatható a Szépművészeti Rubens-kiállítása
A nagy érdeklődésre való tekintettel a hét minden napján, így hétfőn is látogatható a Rubens, Van Dyck és a flamand festészet fénykora című kiállítás a Szépművészeti Múzeumban. A közel 120 művet bemutató tárlatot október végi megnyitása óta csaknem húszezren tekintették meg.
Rembrandt-tolvajt füleltek le egy brit műcsarnokban
A Londontól délre lévő Dulwich képtárából két értékes Rembrandt-festményt akart ellopni egy tolvaj, a biztonsági intézkedéseknek köszönhetően azonban a kísérlet meghiúsult – közölte a rendőrség brit sajtójelentések szerint.
Régészeti bűnbandát fülelt le az olasz rendőrség
Huszonhárom embert vett őrizetbe az olasz rendőrség illegális régészeti ásatásokból származó műtárgyakkal való kereskedés vádjával. A lefoglalt műkincsek többnyire antik üvegek, ékszerek és vázák, a Kr. e. 4-2. századból származó műtárgyak több millió eurót érnek.
Átadták a Ludwig Múzeum ARTtransfer-díját
A díjjal a Ludwig Múzeum olyan múzeumpedagógusok, pedagógusok, művészek, művészettörténészek, kurátorok tevékenységét ismerte el, akik a saját területükön az elmúlt időszakban sokat tettek a kortárs művészet közvetítéséért és népszerűsítéséért.
Yayoi Kusama-kiállítás nyílt New Yorkban New York, David Zwirner Gallery, december 14-ig
Every Day I Pray for Love (Minden nap szeretetért imádkozom) címmel nyílt meg a „legdrágább” élő női képzőművész, Yayoi Kusama kiállítása New Yorkban, David Zwirner galériájában.
Díjazták Az Év Budafok-Tétényi Természetfotósa 2019 pályázat győzteseit
A Klauzál Gábor Budafok-Tétény Művelődési Központ nyilvános fotópályázatot hirdetett Az Év Budafok-Tétényi Természetfotósa 2019 címmel. A pályázat témája Napkeltétől napnyugtáig volt, amelyre október 15-ig várták a pályaműveket.
Megújult a Munkácsy-kiállítás
Az utóbbi években újrarendezett 19. századi művészet és Modern idők kiállításokat követve az Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításának utolsó része, a Munkácsy-teremsor is megújult.
Jelentkezz a Mintamaratonra!
A Ludwig Múzeumban októberben nyílt Mintázat és dekoráció (Pattern and Decoration) című kiállítás kapcsán számos megkeresés érkezett az intézményhez, jelezve, hogy hazai képző- és iparművészek is szívesen részt vettek volna a tárlaton.
Megvannak az idei Hannah Höch-díjasok
A festőművész Monika Baer (1964) kapta az idei Hannah Höch-díjat. A legrangosabb berlini képzőművészeti elismerést 1996-ban alapították a jelentős életművet létrehozó, következetesen magas színvonalon dolgozó berlini kötődésű alkotók számára.
Daróczi Csaba nyerte el Az év természetfotósa 2019 díjat
Daróczi Csaba nyerte a Lenergy - Az év természetfotósa 2019 pályázat fődíját - hangzott el a naturArt - Magyar Természetfotósok Szövetsége pályázatának budapesti sajtótájékoztatóján.

Selyemút tükrében.
Budapest, Pesti Vigadó, 2019. november 20. - 2020. január 5.

Maija Astikainen: One-Dog Policy.
Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), 2019. november 21. - 2020. január 5.

Kertész leszek - Kiss Márta kiállítása.
Budapest, Eötvös10 KKSz, 2019. november 27. - 2020. január 3.

A különutazás terei - Ujházi Péter kiállítása.
Székesfehérvár, Csók István Képtár, 2019. november 22. - 2020. március 29.

Játék
Ma kerül ki a lelőhelyekre, keresd Budapest lefjobb programjait! Fotózkodj vele és használd a #PESTIESTLES hashtaget, és mi belépőket adunk. #pestiest #pestiestjatek #jatek #nyeremenyjatek #instajatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.