Hírek
Márciusban nyit az Albertina Modern Bécsben
Három évig tartó felújítási munkák után, március 13-án nyitja meg kapuit az Albertina Modern, Bécs legújabb művészeti múzeuma, ami részben a korábbi Essl- és Jablonka-kollekciók, valamint az Albertina már meglévő modern és kortárs alkotásait mutatja be, és ha csak a számokat nézzük, van miből válogatniuk bőven.
Mit posztolt volna Monet vagy Van Gogh?
Vajon milyen tartalmakat osztott volna meg Cézanne, Degas, Monet, Renoir vagy Van Gogh, ha 100-150 évvel ezelőtt már léteztek volna a népszerű közösségi oldalak?
Fiatal képzőművészek jelentkezését várják!
Hatvanötödik alkalommal hirdetik meg a Derkovits Gyula-ösztöndíj felhívását. A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. által bonyolított állami ösztöndíj a fiatal képzőművészek egyik legrangosabb hazai elismerése.
Sztárkiállítások Angliában
Ahogy a legtöbb újság, úgy a The Guardian is számvetésekkel és listákkal búcsúztatta 2019-et. A brit napilap összeállításaiból nem maradhattak ki a tavalyi év legizgalmasabb és legtöbb látogatót vonzó hazai kiállításai sem, lássuk, mire pörgött az óévben a szigetország művészvilága!
Még mindig veszélyben a Notre Dame
Nyugtalanító hírek érkeztek a tavaly tavasszal kigyulladt Notre Dame-ról. A tűzvész sújtotta katedrális „még nem menekült meg”, továbbra is veszélyben van – mondta Jean-Louis Georgelin tábornok, a székesegyház újjáépítéséért felelős kormánybiztos január 5-én egy interjúban.
Művészettel nyitni a közösségek felé
A nemzetközi szakirodalom a jövő múzeumait a közösségépítés bástyájának tekinti. A Ludwig Múzeum is feladatának tekinti a kortárs közösségi folyamatok felmérését és felkarolását, ezért idén májusban találkozási és bemutatkozási lehetőséget kínál.
Külföldi kiállításkörkép Leonardo, Goya, Rembrandt, Munkácsy, Rippl-Rónai, Csontváry, Wyspiański
Ha az ünnepeket utazással szeretnéd kipihenni, utánajártunk, milyen kiállításokat érdemes megnézni Európában. De tudnod kell, nem csak te utazol, az év elejét például 130 magyar remekmű a nagyon távoli keleten tölti.
Virtuálisan már bejárható a Néprajzi Múzeum új épülete
Látványos animáció készült a Néprajzi Múzeum új épületéről – ezúttal a központban a bejárhatóság és a látogatói élmény állnak. A film különlegességét emellett a 3D szkennelt műtárgyak, valamint a valós drónfelvételek és a virtuális épületmodell összefűzése jelentik.
Tüntetnek Mexikóban a pucér Zapata-portré miatt
Fabián Cháirez festőművész Emiliano Zapatát ruha nélkül, szexi pózban és magassarkúban lovagoltató festménye miatt alakult ki forradalmi hangulat Mexikóvárosban.
Ellopott Klimt-portré bukkant fel Olaszországban
Egy 1997-ben az észak-olaszországi Piancenza egyik galáériájából ellopott Gustav Klimt-portré bukkant fel Olaszországban - írta a BBC hírportálja szerdán.
Játék
Átfogó tárlat Farkas István az első világháború utáni magyar modernizmus egyik legeredetibb alkotójának műveiből.
Külföldi kiállításkörképünk egyik izgalmas állomása: Tokióban magyar klasszikusok. Többek közt Munkácsy, Rippl-Rónai, Szinyei és Csontváry is a Treasures from Budapest című kiállításon. #szinyei #szinyeimersepal #lilaruhasno #kiallitas #tokio #treasuresfrombudapest
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.