Hírek
A művész, aki a tengerből csinált zeneszerzőt
A horvát Nikola Basic az a típusú építész, aki a természettel való emberi interakcióra épít munkáiban. Amikor megunta a még mindig a háború nyomait viselő Zadar látványát, úgy döntött, egy kis zenét visz a városba.
Még két hétig látogatható, majd különleges finisszázzsal zár a kiállítás Új Budapest Galéria, május 7., 16:00
Május 7-ig várja az érdeklődőket a kortárs cseh, dán, észt, finn, lengyel, lett, litván, magyar, norvég, szlovák és svéd dizájnerek munkáiból rendezett Határtalan design kiállítás az Új Budapest Galériában. A nagyszabású válogatásban közel 900 m2-en 11 ország 114 tervezőjének bútorai, lakástextilei és lakberendezési kiegészítői kapnak helyet.
Papírszobrok mesterei
Ha a műalkotásról van szó, az emberek hajlamosan a papírra mint háttérre, vagy mint egyszerű vászonra tekinteni. Összegyűjtöttünk néhány műalkotást, ahol nem erről van szó, a papír maga a médium, a téma, elengedhetetlen kelléke és mondanivalója a munkáknak.
Hogyan tette majdnem tönkre Salvador Dalí saját nyomatai piacát
Rutin vámvizsgálatként kezdődött. De miután leintették az Andorra felé tartó teherautót, a gyanútlan francia rendőrök egy rendkívül szokatlan nemzetközi szállítmánnyal találták szembe magukat, ez pedig nem volt más, mint 40 000 papírlap, amelyek mindegyike, eltekintve Salvador Dalí ikonikus aláírásától, teljesen üres volt.
Hat street artist szerzői jogi perrel fenyegeti a McDonald's-ot
2017-es egyik legújabb kampányában a multinacionális vállalat ismét a jól megközelíthető célcsoportot, a gyerekeket próbálja meg elérni. Ehhez New York-i graffitiművészeket bérelt fel, akiket egy vírusvideóban munka közben mutat be. A videón azonban más művészek munkái is láthatók, akik szerzői jogi pert kezdeményeztek a Mc Donald’s ellen.
A két legnagyobb német művészeti esemény hamarosan egybeolvad
Az abc - art berlin contemporary nyilatkozatot adott ki, melyben megerősítette, hogy folyamatban vannak azok a tárgyalások, amelyek értelmében az Art Cologne anyavállalata, a Koelnmesse hamarosan felvásárolja őket, számolt be a német Art Magazine.
Indul a 2. Budapest Art Week
2017. április 18-án indul és hat napon át tart a második Budapest Art Week (BAW), amely a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyetlen, hivatalos képzőművészeti eseménysorozata. Egy karszalaggal több mint 60 helyszín száznál is több programja látogatható a városban.
Carolee Schneemann nyerte az 57. Velencei Biennálé Arany Oroszlán életműdíját
A nagyjából hat évtizedes pályafutása alatt Schneemann munkáival alapvetően változtatta meg a szexualitásról és a nemi szerepekről szóló párbeszédet, miközben nagymértékben hozzájárult a performansz művészethez.
A világ legértékesebb kortárs kiállítása: Kincsek a „Hihetetlen” roncsai közül Tate Modern, London, 2017. december 3-ig
Damien Hirst új projektjének kiállítása egyszerre két helyszínen, a velencei Palazzo Grassiban és a Punta della Doganában látogatható. A művésznek a 2004-es nápolyi régészeti múzeumban megrendezett retrospektív kiállítása óta ez lesz az első nagy egyéni tárlata Olaszországban.
10 kortárs művész, akik szivárványszínű műalkotásokkal hipnotizálnak
Akár helyspecifikus, vagy helyszíntől független, egy installáció képes átalakítani a környezetét, és új távlatokkal ismerteti meg a nézőket. A mérettel, az anyaggal, az installálással és nem utolsósorban a színekkel is szeretnek kísérletezni művészek.
567891011121314
9 / 32 oldal
Játék
Az Én, Tonya a kilencvenes évek egyik legnagyobb amerikai médiabotrányának szatirikus feldolgozása, amelyet humorában mások mellett a Fargóhoz hasonlítanak. A film két színésznő, Margot Robbie és Allison Janney jutalomjátéka, akik egyértelműen Oscar-jelölésre is esélyesek.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.