Hírek
Új helyre költözik a komáromi Klapka György Múzeum
A hajdani Méntelep főépületébe költözik a komáromi Klapka György Múzeum, és ide telepítik a római korral foglalkozó régészek képzésnek egy részét is, a beruházás összege meghaladja a félmilliárd forintot.
Tematikus Borszerdák középpontban a színekkel
Júliusban szerda esténként ismét Borszerda a Magyar Nemzeti Galériában, és idén először a Vasarely Múzeumban is! Izgalmas borok, megújult kiállítások, tárlatvezetések, előadások és koncertek a Budavári Palotában és a Duna-parti Zichy-kastély kertjében.
Virtuális időutazás Modiglianival a száz évvel ezelőtti Párizsba London, Tate Modern, 2017. november 23.-2018. április 2.
A VR (virtuális valóság)-technológia révén a korai 20. századi Párizsba repíti vissza a látogatókat a londoni Tate Modern ősszel nyíló Modigliani-tárlata. A Tate Modern most először fog bevetni ilyen technológiát nagyszabású kiállításához.
Kortárs műveknek ad majd helyet a világ első kör alakú múzeuma
Francois Pinault francia üzletember, műgyűjtő Ando Tadao japán építésszel összefogva fogja felújítani és kortárs művészeti múzeummá átalakítani a párizsi árutőzsde egykori 19. századi épületét.
A kerékpártörténeti kiállítás az ausztriai Kismartonban Kismarton (Eisenstadt), Projektraum Burgenland, november 12-ig
A kerékpár kétszáz évvel ezelőtti feltalálásának alkalmából a jármű történetéről nyílik június 22-én kiállítás a burgenlandi Kismarton (Eisenstadt) város Projektraum elnevezésű galériájában.
A civilség áll az idei ARC fókuszában
A civilségről mint szakmáról, gondolkodásról, életformáról vagy meggyőződésről mondhatják el véleményüket idén az ARC pályázatra nevezők, akiknek munkáit július 11-ig várják a szervezők.
November végén bezár a Néprajzi Múzeum
November végén zárja be a látogatók előtt Kossuth téri épületét a Néprajzi Múzeum, amelynek új otthonát 2017 második felében kezdik építeni az Ötvenhatosok terén. A múzeum várhatóan 2020-ban nyit ki újra.
A világ bemutatására vállalkozik a londoni Royal Academy híres Nyári Tárlata Summer Exhibition 2017 - London, Royal Academy, augusztus 20-ig
„Kitárta kapuit a világ felé” és a sokszínűség jegyében, a jól ismert európai művészeket kissé háttérbe szorítva állította össze szokásos évi Nyári Tárlatát a londoni Royal Academy.
Csillagászati összegért kelhet el Andy Warhol több mint ötvenéves „szelfije"
Akár hétmillió fontért (2, 4 milliárd forintért) is elkelhet egy június végi londoni árverésen Andy Warhol 1963-ban készült önarcképe, amelyet egy fotó alapján alkotott a művész.
Rangos nemzetközi díjakat kapott az Evangélikus Országos Múzeum
Három díjat adományozott az Evangélikus Országos Múzeumnak idei gyűlésén az International Counsil of Museums (ICOM) múzeumi filmekkel és digitális alkalmazásokkal foglalkozó szakbizottsága.
567891011121314
9 / 36 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.