Programajánló
Fotográfiai kísérletek a 19. és a 21. században Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), február 1. - március 17.
A Mai Manó Házban megrendezett Vissza a jövőbe – A 19. század a 21. században című kiállítás a 19. századi alkotók mellett kortárs művészek munkáit vonultatja fel, akiknek technikái vagy témái bizonyos szempontból emlékeztetnek a 1800-as évek első felének fotográfiáira.
Külön ter(m)ek Budapest, Műcsarnok, február 27. - március 24.
Harmadik alkalommal szervez a Műcsarnok olyan csoportos kiállítást, amelyben termenként egy-egy művész állítja ki munkáit, a múzeum egy-egy belső kurátorának válogatása és koncepciója szerint.
Jelenlét – Gulyás Boglárka kiállítása Budapest, Fiktív Pub, február 11. - április 7.
Gulyás Boglárka képzőművész munkáiból nyílt kiállítás a Fiktív Pubban. A Jelenlét című kiállításhoz írt „vallomásában” így ír alkotói tevékenységéről:
Plakát klasszikusok Budapest, Szimpla Kert, február 7. - április 4.
Egy évtizede úgy beszélt a szakma a plakátművészetről, mint haldokló műfajról. Az azóta eltelt időben azonban a műfaj átalakult, frissült és megőrizve sajátos gondolkodásmódját újra virágkorát éli.
Magyar Sportolók – sportoló magyarok A Magyar Olimpiai és Sportmúzeum kiállítása Budapest, Óbudai KK – Békásmegyeri KH, február 4 - 21.
A Magyar Olimpiai és Sportmúzeum az Óbudai Kulturális Központ Békásmegyeri Közösségi Házában látható kiállítása a magyar európai uniós elnökség apropóján jött létre és a magyar sport eredményeit és jövőbeli lehetőségeit kívánja bemutatni.
Kisképző 240 – Múlt és jelen összekapcsolása Budapest, Műcsarnok, január 23. - március 10.
A ma már Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium néven ismert Török Pál utcai középiskola falai közül nagyon sok olyan neves képző- és iparművész került ki, akik ma a szakma megbecsült képviselői.
Imádságot kérünk - A szíriai háborút és a máltai segélymunkát bemutató fotókiállítás Budapest, Szent István Bazilika, 2018. december 17. - 2019. február 28.
Február végéig látogatható a Máltai Szeretetszolgálat szíriai háborúról és a háború következményeire adott humanitárius válaszokról szóló kiállítása egy igazán különleges helyszínen, a Szent István Bazilika Lovagtermében.
Emberek a porcelángyárból Budapest, Platán Galéria, január 17. - február 28.
A porcelánedények csillogó és sima felülete a tisztaságot és tökéletességet juttatja eszünkbe, és ha összekenjük őket, szeretnénk azonnal eltávolítani a foltot, visszaállítani a felület tökéletességét, eltörölni a tökéletlen, múló emberi testiséggel való kapcsolat nyomait.
Vékony Dorottya – Átlagos eltérés/Average Deviation Budapest, aqb Project Space (AQB), január 28. - március 10.
Vékony Dorottya visszatérően foglalkozik a test tematikájával – legyen szó a sajátunkról, mások testéről vagy a kollektív testtudatról. Munkáiban megjelenő testképek a világgal, a környezettel és az önmagunkkal való viszony primer tükrei, egy olyan térkép, amely magán hordozza történelmünket, korunk lenyomatait, személyes történeteinket.
A köztes lét túloldalán. Hajas Tibor művészete és a tibeti misztériumok Budapest, Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, február 6. - április 14.
A köztes lét túloldalán című tárlat a Hopp Múzeum azon kiállításainak sorába illeszkedik, melyek az ázsiai kultúráknak a 19–20. századi hazai alkotókra gyakorolt hatását teszik vizsgálatuk tárgyává.
1234
1 / 4 oldal
Játék
Csinos lányok, színes ruhák, látványos mozdulatok, karneváli hangulat március első napjaiban a Tüskecsarnokban!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.