Programajánló
Marcela Trujillo illusztrációi Budapest, Cervantes Intézet, 2019. szeptember 25. - 2020. január 17.
A Cervantes Intézet és a Chilei Nagykövetség szervezésében nyílt kiállítás Marcela Trujillo festő, illusztrátor és képregényrajzoló munkáiból.
Japán antik gyermekkimonók Budapest, Hagyományok Háza, szeptember 9 - 25.
Nakano Kazuko közel ezer darabos gyerekkimonó-gyűjteményéből nyílt kiállítás a Hagyományok Házában, melyben az Edo-kortól (1603-1868) egészen napjainkig találhatók darabok.
Határtalan Design Kiállítás díjazottjai 1 + Budapest, Eventuell Galéria, szeptember 19. - október 1.
25 éves a magyar designszcéna egyik legjelentősebb és legaktívabb műhelye, az Eventuell Galéria, amely a negyedszázados évfordulót sokszínű kiállítássorozattal ünnepli.
World Press Photo 2019 Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, szeptember 19. - október 23.
A World Press Photo minden évben a világ egyik legzajosabb fotós eseménye. Ezrek jelentkeznek a mindent eldöntő versenyre, majd összesen több mint négymillióan nézik meg a fényképekből készült vándorkiállítást.
Tadeusz Rolke: A pillanat művészete Budapest, Platán Galéria, szeptember 5. - október 4.
Tadeusz Rolke a legkiválóbb lengyel fotóművészek és a háború utáni Lengyelország fotóriportereinek egyike. A Platán Galériában látható tárlata egy több szálon át futó történet az ’50-es, ’60-as évek lengyel fővárosáról.
A Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozatának díjazottjai 2017–2018 Budapest, Pesti Vigadó, augusztus 23. - szeptember 22.
A Magyar Művészeti Akadémia feladatának tekinti a hazai alkotóművészek támogatását és ösztönzését, mind a már számottevő életművel rendelkező középgeneráció, mind a fiatal, pályájuk elején álló tehetségek körében.
Lajta Gábor: Az ajtón túl – Festmények 1985–2019 Budapest, Műcsarnok, szeptember 18. - november 17.
Lajta Gábor Munkácsy Mihály-díjas festőművész, grafikus alkotásaiból nyílik kiállítás a Műcsarnokban. A „konceptuális retrospektív” tárlat három termében a művész festői működésének jellegzetes darabjait láthatjuk az utóbbi 33-34 évből, a különböző korszakok munkáinak egymáshoz viszonyulása mentén.
Radikális festmények 2008–2018 Budapest, Budapest Galéria, szeptember 11. - október 13.
A monokróm festészet egyik legfontosabb hazai képviselőjének, Gál Andrásnak nyílik kiállítása szeptember 10-én a Budapest Galériában Radikális festmények 2008–2018 címmel.
Az utca nem játszótér – a gördeszkázás története Budapesten 1978-2019 Budapest, Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, szeptember 6. - december 14.
A kiállítás a hobbiból szubkultúrává vált alternatív sport történetét követi végig a hetvenes évek második felétől napjainkig, felelevenítve a deszkázás fejlődését, a design történetét, a mozdulatok jelentését, mindezt tárgyak, archív fotók, filmfelvételek és grafikonok, valamint az alkalomra készített rövid interjúfilmek segítségével.
Három szín Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), augusztus 28. - október 6.
A Mai Manó Ház Három szín című kiállításának fókuszában az orosz tudós és fotográfus, Szergej Prokugyin-Gorszkij 1909 és 1915 között készített színes fotográfiái, a korai színes fényképezés területén elért eredményei állnak.

Borsi Flóra: "Imagine".
Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, szeptember 19. - október 23.

Dobokay Máté: Denzitás.
Budapest, acb Attachment, szeptember 20. - október 24.

Játék
A Bosszúállók-széria negyedik felvonása egy 22 filmből álló történetfolyam megismételhetetlen lezárása, egy monumentális utazás utolsó állomása.
Szimpla Táncház, ma egész éjjel népzene! @szimplakert #tanchaz #nepzene #elozene
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.