Programajánló
Hétköznapi (szuper)hősök Budapest, Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, január 19. - március 20.
Kik a hétköznapok hősei? Orvosok, mérnökök, vizesek, villanyosok, boltosok, informatikusok és még sokan mások, akik csendben teszik a dolgukat, hogy világunk szebb és jobb, egyszóval élhetőbb hely legyen. Vajon hogyan látják őket a mai fiatalok?
Black Sea Diary – Felix Stephan Huber, Philip Pocock Budapest, Inda Galéria, 2017. november 22. - 2018. február 23.
Egy korszakos jelentőségű projektet elevenít fel az INDA Galéria: a kiállítótér projektszobájában Philip Pocock és Stephan Felix Huber Black Sea Diary című munkáját ismerhetik meg a látogatók.
Török Richárd emlékkiállítása Budapest, Műcsarnok, január 19. - február 18.
Török Richárd 38 évesen, 1993 januárjában távozott közülünk. A váratlanul és fájdalmasan fiatalon elhunyt szobrászművész egyedülálló életművet hagyott hátra, munkáiból a napokban nagyszabású emlékkiállítás nyílt a Műcsarnokban.
Egy család – 3 iskolateremtő művész Kápolnásnyék, Halász kastély, 2017. május 1. - 2018. március 31.
Ferenczy Károly, a magyar impresszionizmus egyik iskolateremtő alkotója 1896-ban Hollósy Simonnal, Réti Istvánnal, Thorma Jánossal, Csók Istvánnal és Iványi-Grünwald Bélával megalapította a nagybányai művésztelepet.
Korcsolyázás anno – A Magyar Olimpiai és Sportmúzeum kiállítása Budapest, Óbudai KK – Békásmegyeri KH, január 15 - 29.
Illanka, csúszkandó és teténke… Valószínűleg kevesen tudják, hogy ezek a furcsa szavak az egyik legrégibb sportolásra alkalmas eszközünk, a csont- vagy fakorcsolya különféle elnevezései.
Choi Duk Joo: Kézzel szőtt tájak Budapest, Koreai Kulturális Központ, 2017. november 17. - 2018. január 25.
A jogakbo a koreaiak hagyományos foltvarrástechnikája, amelynek lényege, hogy haszontalanná vált anyagdarabok leleményes újrahasznosítása útján új alkotás születik. A hazájában mára önálló művészeti ággá fejlődött eljárás alapanyagaként kifejezetten erre a célra készülő szebbnél szebb matériákat használnak.
HANYATtLÓ-SZÁRNYALÓ – Párkányi Raab Péter kiállítása Székesfehérvár, Csók István Képtár, 2017. december 14. - 2018. március 11.
Párkányi Raab Péter szobrász- és fotóművész eddigi életművét összegzi a székesfehérvári Szent István Király Múzeum kiállítása. A művész 16 szobrát, 12 grafikáját és 22 nagyméretű fotóját állította ki.
ETŰDÖK – kortárs képzőművészeti válogatás Tihany, KOGART Kiállítások Tihany, 2017. november 25. - 2018. április 8.
Klasszikus műalkotásokból nem olyan nagy feladat összeállítani saját gyűjteményünket – ehhez a megfelelő indíttatáson és a személyes kötődésen túl elsősorban (és leginkább) sok pénz kell.
EGY/KOR | Különutak és kivonulás a konszolidáció idején Budapest, Műcsarnok, 2017. december 6. - 2018. január 28.
A Rákosi, Kádár (és Ceaușescu) nevével fémjelzett korszakokat idézi meg öt, egymással szorosan összefüggő kiállítás a Műcsarnokban. A tárlatok a művészet szerepét és a művészek kiszolgáltatott helyzetét vizsgálják a politikával átitatott korszakokban.
Kassákizmus 1. 2. 3. Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum, Kassák Múzeum, Bajor Gizi Színészmúzeum, 2018. február 25-ig és 2018. március 18-ig
Három kiállítással ünnepli Kassák Lajos születésének 130. és halálának 50. évfordulóját a Petőfi Irodalmi Múzeum és két tagintézménye. A Kassákizmus főcímmel futó tárlatok a hazai avantgárd vezéralakjának 1920-as évekbeli munkásságával a fókuszban mutatják be az izmusok korát.
123
1 / 3 oldal
Játék
Az Én, Tonya a kilencvenes évek egyik legnagyobb amerikai médiabotrányának szatirikus feldolgozása, amelyet humorában mások mellett a Fargóhoz hasonlítanak. A film két színésznő, Margot Robbie és Allison Janney jutalomjátéka, akik egyértelműen Oscar-jelölésre is esélyesek.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.