Programajánló
BODIES 2.0 – A bennünk rejlő univerzum Budapest, Bálna, február 26. - május 31.
Mi van a bőrünk alatt? A BODIES 2.0 – A bennünk rejlő univerzum kiállítás célja, hogy részletesen bemutassa testünk felépítését, különböző szerepeit és egyediségének lenyűgöző nagyszerűségét.
Üveg-Tér-Kép Szentendre, MANK Galéria (volt Régi Művésztelep Galéria), február 12. - március 4.
Fiatal üvegművészek innovatív alkotásaiból látható válogatás a szentendrei MANK Galériában. A tárlat központi témája a fények és rétegek megjelenítésének módja a különféle képzőművészeti ágakban.
Polgári sikk Debrecen, Déri Múzeum, február 12. - május 3.
A Déri Múzeum iparművészeti gyűjteményének raktárából előbukkanó – még soha nem vagy csak évtizedekkel korábban bemutatott – kincsek egyszerre nyújtanak szórakoztató és elgondolkodtató élményt a látogatóknak.
„Ne tegyétek reám!” - Trapp Dominika kiállítása Budapest, Trafó, január 18. - március 1.
Trapp Dominika „Ne tegyétek reám!” című egyéni kiállításán a népi kultúra által kijelölt mozgástér határait vizsgálja és feszíti szét.
Fajó János: A gép forog Budapest, Ybl Budai Kreatív Ház, február 6. - március 8.
Fajó János (1937-2018), akit méltán neveznek Kassák Lajos szellemi örökösének, a magyar konstruktív geometrikus művészet egyik legfontosabb képviselője volt.
Derkó 2020 - Képzőművészeti ösztöndíjasok pályázati kiállítása Budapest, Műcsarnok, február 21. - április 19.
A Derkovits Gyula festő- és grafikusművészről elnevezett, 1955-ben alapított ösztöndíj fő küldetése, hogy segítse a fiatal, pályakezdő képzőművészeket, anyagi támogatást nyújtva a megélhetéshez, hogy a művészek az alkotói folyamatokra koncentrálhassanak.
Képzelt kamerák Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, február 14. - március 29.
A Ludwig Múzeum folytatja eddigi gyakorlatát, és a hazai közönség számára is bemutatja az előző évi Velencei Képzőművészeti Biennále magyar kiállítását.
Kelet vonzásában - Japonizmus az Osztrák-Magyar Monarchia metszeteinek tükrében Budapest, Szépművészeti Múzeum, február 4. - május 17.
A japán fametszetek a nyugati világ művészeire gyakorolt hatását állítja középpontba az Osztrák-Magyar Monarchia és Japán között kötött diplomáciai szerződés 150. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás.
Törésvonalak – Avantgárd művészet Közép-Európában Pécs, Modern Magyar Képtár, 2019. december 13. - 2020. március 31.
A tizenkét tematikus egységből álló kiállítás a modern művészet és az avantgárd közép-európai fejlődésének 1908 és 1928 közé eső, drámai változásokkal teli időszakát igyekszik megragadni táblaképek, szobrok, grafikák, tipográfiák, folyóiratok, film-forgatókönyvek, fotográfiai kísérletek és más műtárgyak segítségével.
Hommage a 1969. A „támogatott absztrakció” ötvenéves hazai jubileuma Budapest, Vasarely Múzeum, 2019. december 19. - 2020. március 1.
A magyar származású, de már Franciaországban élő op-art művész, Victor Vasarely 1969 őszén Budapestre érkezett, hogy megszervezze az absztrakt művészet mindmáig legnagyobb retrospektív magyarországi bemutatóját a Műcsarnokban.
Játék
Amit nem látsz, az is árthat neked. Az Emmy-díjas Elisabeth Moss a főszereplője ennek a félelmetes modern mesének, melyet a Universal klasszikus szörnykaraktere ihletett.
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.