Programajánló
Magyar Tudományos Akadémia Művészeti Gyűjtemény Budapest, Magyar Tudományos Akadémia, május 18., péntek
Az Akadémia székházának első emeleti reprezentatív teremsora havonta egyszer áll nyitva a közönség előtt.
Olvadó jövőnk – Az Északi- és Déli-sarkvidék törékeny jelene Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum, április 20. - július 2.
A Föld Napjához kapcsolódóan izgalmas és elgondolkodtató fotókiállítás nyílik a Magyar Természettudományi Múzeumban két elhivatott magyar természetfotós, Kércz Tibor és Komáromi Csaba képeiből.
„A Belle Époque krónikása” – Henri de Toulouse-Lautrec grafikái a Kesauri-gyűjteményben Salgótarján, Dornyay Béla Múzeum, április 5. - augusztus 16.
A Dornyay Béla Múzeum és az Art Expo International együttműködésének köszönhetően Magyarországon először Salgótarjánban láthatók Henri de Toulouse-Lautrec ezen eredeti grafikái.
Szívmelengető középkor. Kályhák és kályhacsempék a középkori Magyarországon Budapest, Budapesti Történeti Múzeum - Vármúzeum, április 12. - szeptember 2.
A kályha korszakalkotó találmányként a 12. században jelent meg a közép-európai otthonokban, lehetővé téve a téli hideggel küszködő emberek számára, hogy füstmentes környezetben melegedhessenek.
Budapest Art Week Budapest, április 17 - 22.
Idén harmadik alkalommal szól a főváros élete a zene mellett a képzőművészetről is a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, amelynek keretében ebben az évben is megrendezik a Budapest Art Weeket.
Művek az emeletről – Schaár Erzsébet kiállítása Székesfehérvár, Szent István Király Múzeum - Deák gyűjtemény, február 1. - május 6.
Száztíz éve született Schaár Erzsébet, a huszadik századi magyar szobrászat meghatározó és kiemelkedő képviselője. A kerek évfordulót nagyszabású életmű-kiállítással ünnepli Székesfehérvár, a város, amelyhez életében is sok szállal kapcsolódott művész.
Ata Meséi – Ata Kandó gyermekfotói Budapest, Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, március 30. - június 2.
Ata Kandó tavaly ősszel hunyt el 103 éves korában. A Budapesten, Görög Etelka néven született holland fotográfus nemzetközi ismertségét portréinak, néprajzi fotóinak és divatfotóinak köszönhette.
Csöndesen – Kortárs magyar csendélet Budapest, Kiscelli Múzeum, április 7. - június 24.
A Budapest Fotó Fesztivál szervezői idén is közös gondolkozásra és alkotásra hívták a művészeket, hogy a kortárs magyar fotográfusok segítségével bemutassák, miként viszonyul a hazai közeg egy klasszikus fotográfiai műfajhoz.
BETŰK – A tárgy. történet. etc. kiállítássorozat első része Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, március 9. - április 29.
Hogyan alakult az írás szerepe a Kárpát-medencében az őskortól napjainkig? Hányféle írásbeliség nyomait őrzi a Magyar Nemzeti Múzeum? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre is fény derül a múzeum aktuális időszaki tárlatán.
36. Magyar Sajtófotó kiállítás Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, március 30. - május 13.
A Magyar Újságírók Országos Szövetsége által szervezett Magyar Sajtófotó Kiállítás, amely immár három évtizede a magyar fotóriporterek és a hazai fotográfia egyik legnagyobb ünnepe, hosszú évek óta a Budapesti Tavaszi Fesztivál része.
1234
1 / 4 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.