Programajánló
Hullám, háló, homok Budapest, acb Kortárs Művészeti Galéria, július 6. - augusztus 24.
Lassan vége a nyárnak, és aki egy igazi nyárbúcsúztató képzőművészeti élményre vágyik, annak ajánljuk az acb Galéria nyári kiállítását, melyet az évszak inspirált.
Testvérek napja a Hopp Múzeumban Budapest, Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, augusztus 26. 15:00
Augusztus utolsó vasárnapján a Hopp Múzeum is megünnepli a raksábandhana elnevezésű hindu fesztivált, a testvérek napját. Ilyenkor az indiai lányok karkötőt (rákhit) kötnek fiútestvéreik csuklójára, akik cserébe édességgel örvendeztetik meg őket.
A világ múmiái Budapest, Komplex Event, augusztus 16. - december 3.
Ókori egyiptomi, inka, középkori német és a természetes úton konzerválódott váci múmiákat is megtekinthetik az érdeklődők A világ múmiái kiállításon, amely augusztus 16-án nyílik Budapesten, a Komplex rendezvényközpontban.
Garry Winogrand: Women Are Beautiful Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, július 17. - szeptember 30.
Garry Winograndot „az utcai fényképészet úttörőjének” nevezik, aki gyors és pontos időzítéssel, különleges látószögekből örökítette meg a 60-as és 70-es évek Amerikáját, és benne a Nőt. A Capa Központban látható Women Are Beautiful (A nők gyönyörűek) című kiállításának képei a Lola Garrido gyűjteményéből érkeztek Budapestre.
BAROKK – RÓMAI – POP-ART - Megmentett műkincsek Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, június 22. - szeptember 23.
Hogyan őrizhető meg egy selyemből készült barokk női cipő? Mi a teendő egy római kori kocsi fém alkatrészeivel? Hogyan fogjunk hozzá a kortárs műalkotások restauráláshoz? A restaurátorok munkájával ismerkedhetünk a Magyar Nemzeti Múzeum Megmentett műkincsek kiállításán, ami idén a BAROKK – RÓMAI – POP-ART főcímet kapta.
Búcsú a tavasztól - Forradalmi ifjúsági lapok, 1968. 2. szám Budapest, Centrális Galéria - Blinken OSA Archívum, június 21. - szeptember 16.
Az 1968-as év nagy reményekkel indult a közép- és kelet-európai országokban: egy pillanatra úgy tűnt, hogy a szigorú ideológiát felváltja a politikai pragmatizmus. Megjelentek a fogyasztói kultúra és a privát szektor elemei; lazult vagy teljesen megszűnt a cenzúra.
Klenyánszki Csilla: Víztanulmányok Budapest, Valyo Kikötő, június 23. - augusztus 29.
Klenyánszki Csilla le sem tagadhatná, hogy Hollandiában tanulta a fotózást. Munkái többek között az egyik legerősebb németalföldi képalkotói gyakorlat, a csendéletábrázolás tizenhatodik században indult történetét folytatják a kortárs fotóművészetben.
Seuso-kincs Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, június 27. - november 11.
Kalandos útja után végső kiállítási helyére került a késői római császárkor egyik legjelentősebb kincslelete, a Seuso-kincs, amely tavalyi parlamenti bemutatóját és fél éves vidéki vándorkiállítását követően június vége óta látható a Magyar Nemzeti Múzeumban.
A szülészet születése Budapest, Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, 2018. június 22. - 2019. március 17.
Kétszáz éve született az anyák megmentője, Semmelweis Ignác. Ebből az alkalomból 2018-at Semmelweis-emlékévvé nyilvánította a magyar kormány.
Sam Havadtoy triplán Budapest, Ludwig Múzeum, Kálmán Makláry Fine Arts Galéria; Szentendre, Ferenczy Múzeumi Centrum
Júliusban három, különböző tematikájú Havadtoy-kiállítás nyílik Budapesten és Szentendrén, így a látogatók igazán teljes képet kaphatnak a magyar származású, világhírű festőművész alkotói korszakaiból.
1234
1 / 4 oldal
Játék
A Magyar Természettudományi Múzeum küldetése, hogy felébressze és fenntartsa a természet sokféleségének megismerése és megértése iránti igényt, és elkötelezetté tegye a társadalom tagjait a természeti környezet megőrzése iránt.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.