Programajánló
Randevú a zenével - R. Strauss és Mendelssohn Budapest, ERöMŰVHÁZ - Wesselényi17, október 17. 18:00
Ezen az estén két igazi romantikus zenéjével találkozhatunk a csellóművész, Kiss-Domonkos Judit meghívására érkezett művészek előadásában.
MÁV-Festetics I. Budapest, Festetics-palota, október 18. 18:00
A MÁV Szimfonikusok koncertsorozata fiatal tehetségeknek ad bemutatkozási lehetőséget egy-egy koncert keretében, ahol az egész este róluk szól.
PFZ - Virtus és extázis Budapest, Müpa Budapest, október 18. 19:30
A Pannon Filharmonikus Zenekar koncertje délre, a tűz és temperamentum világába kalauzol. Haydn 12. szimfóniája, amely a koncertet nyitja még az olasz sinfonia stílusát követi háromtételes formájával.
Liszt - születésnapi koncert Budapest, Liszt Ferenc Emlékmúzeum, október 19. 19:00
Liszt Ferenc születésének 188. évfordulója előtt három nappal emlékezik a mesterre Lajkó István zongoraművész koncertje.
Zenei iskolák - London Budapest, Nádor Terem (Vakok Iskolája), október 20. 19:00
Az angol barokk vokális zene két klasszisa, Händel és Purcell műveiből válogatta össze koncertprogramját a Németh Pál vezette Savaria Barokk Zenekar.
Mendelssohn – Paulus Budapest, Müpa Budapest, október 26. 19:30
A Vashegyi György által alapított és vezényelt Orfeo Zenekar a hazai régizenei szcéna egyik úttörő és kitűnő együttese, melynek nevéhez az utóbbi időben a francia barokk operairodalom elfeledett alkotásainak hazai bemutatása kötődik.
Gyöngyösi Ivett zongora szólóestje Budapest, Festetics-palota, október 27. 11:00
Az MVM – Magyar Villamos Művek támogatásával megrendezésre kerülő, A Zongora címet viselő koncertsorozat egyik kisebb helyszínén lép fel Gyöngyösi Ivett zongoraművésznő.
LEI – Verdi sorozat II. Budapest, BMC - Budapest Music Center, október 25., 26., 19:00
Verdi operái népszerűségüket nemcsak a fülbemászó zenéjüknek, kitűnő drámai érzékkel összerakott történetüknek, hanem rendkívül emberközeli hőseiknek is köszönhetik.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.