Így készült
Így készült az 1917
Az I. világháborút mindig is kevésbé szerették a filmesek, mint a másodikat, részben azért, mert nagyrészt kevésbé látványos lövészárokharcokból állt. Sam Mendes új filmje, az 1917 azonban felülemelkedett a problémán, és ezt olyan sikerrel tette, hogy már a zsebében tudhatja a legjobb dráma Golden Globe-díját. De mi a titka?
Így készült a Dolittle
Az év rögtön egy nagyszabású családi kalandfilmmel kezdődik, ami már csak azért is jelentős mozi, mert ez Robert Downey Jr. első mozifilmje a marveles/vasemberes évek után. Belestünk a kulisszák mögé.
Így készült a Macskák
Bár az előzetesek sok nevetést, értetlenséget és dühöt váltottak ki a neten, még korai lenne leírni a Macskákat. A Broadway legendás darabja könnyen lehet a karácsonyi moziszezon meglepetéssikere. Lássuk, mit érdemes tudni a hátteréről!
A 10 kedvenc karácsonyi horrorunk
Karácsonykor nem csak családi vígjátékokat és romkomokat nézünk, amire jó példa a most mozikba kerülő remake, a Fekete karácsony is. Körbenéztünk, mit érdemes néznie azoknak, akik az ünnepeket is véresen szeretik.
A 10 legjobb film Brooklynról
Brooklyn a közel hárommillió lakosával egy metropolisz a metropoliszon belül. Az otthonok és templomok kerülete a maga sokszínű lakosságával régóta kedvelt helyszíne a filmeknek, most épp Edward Norton festette meg a hangulatát az Árva Brooklyn című filmjében. De kik voltak a nagy elődök?
Így készült Az ír
A magyar mozikba is befut Martin Scorsese és a Netflix gigászi vállalkozása, Az ír, ami az Aljas utcák, a Nagymenők, a Casino és A tégla után a rendező nagy visszatérése a gengszterfilmes műfajhoz. Lássuk, milyen nehezen született meg ez a méregdrága filmeposz.
A 10 legmegrázóbb film szexuális zaklatás témában
A héten mozikba kerülő Szép csendben egy iskolai szexuális zaklatás témáját járja körbe. Az alábbi filmeket végignézve alaposan körbejárhatjuk ezt a kellemetlen és fájdalmas témát.
Így készült a Terminátor: Sötét végzet
Terminátor-filmekből sosem elég, legalábbis Hollywood szerint biztosan nem. Ráadásul az új film Robert Patrick és Michael Biehn kivételével szinte minden régi kulcsszereplő visszatérését hozza magával, így most az előjelek jobbak, mint korábban. Ihatunk előre a medve bőrére?
A 10 legjobb zombifilm
Még szerencse, hogy a szagos mozik sosem terjedtek el, ugyanis biztosan véget érne a zombifilmek divatja, ha a rohadó húsuk szagát is éreznénk a vászon előtt ülve. A Zombieland folytatása apropóján számba vettük a kedvenceinket.
Így készült a Joker
Amikor megnyerte Velencében az Arany Oroszlánt, a fél világ tátott szájjal nézett. De mit tud ez a képregényfilm, amit a többi nem? Belestünk picit a kulisszái mögé.
Film premierek

Judy

angol életrajzi dráma, 118 perc, 2019

Bad Boys: Mindörökké rosszfiúk

amerikai akcióvígjáték, 123 perc, 2020

Amanda

francia filmdráma, 107 perc, 2018

A bőrömben

angol filmdráma, 101 perc, 2018

Dolittle

amerikai családi film, 106 perc, 2020
Ahol a héten érdemes...
Salgótarján, Dornyay Béla Múzeum, 2019. november 23. - 2020. február 2.
 
január 16 - 22.
 
 
Játék
Amikor egy elit ejtőernyős tűzoltó és csapata kiment három gyereket egy égő házból, meg kell oldaniuk a rájuk bízott gézengúzok szórakoztatását, miközben gondoskodniuk is kell róluk.
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.