Interjú
„A férfiasság az utóbbi időben jó irányban változott” - Brad Pitt
A válása után idén Brad Pitt újult erővel robbant be a mozikba. Nemcsak Tarantino új filmjében, de az Ad Astra – Út a csillagokba című sci-fijében is csúcsformában játszik. A sztár filozofikus hangulatban nyilatkozott legújabb munkájáról, amit nagy sikerrel vetítettek a Velencei Filmfesztiválon.
Velence 2019: a filmfesztivál, ami mindent megváltoztatott Pesti Est Exkluzív
Nem a 2019-es velencei versenyprogram volt a legerősebb az utóbbi években, azonban a zsűri döntése után mégis ez a mostani, 76. Velencei Filmfesztivál lesz az, amiről még sok-sok év után is beszélni fognak. Hogy miért? Mert ez az első A-kategóriás filmfesztivál, ami a legrangosabb díját egy szuperhősfilmnek adta.
„Nem menekülhetsz” - Barbara Muschietti
2017 egyik legnagyobb mozis sikere volt az AZ című Stephen King-adaptáció, a folytatás pedig még ennél is nagyobb dobásnak tűnik. A producer, Barbara Muschietti mesélt arról, mire számítsunk majd a vászon előtt ülve.
„Nem érzem öregnek magam” - Andie MacDowell
A kilencvenes évek egyik legnagyobb filmsztárja volt, ma már azonban egy kozmetikai márka arcaként ismerjük elsősorban. Az Aki bújt című horror-vígjátékban végre ismét megcsodálhatjuk Andie MacDowell színészi képességeit.
„Nem kapják meg azt a tiszteletet és lehetőséget, amire szükségük van” - Andrea Berloff
Andrea Berloff elsőfilmes rendezőként három olyan főszereplőnőt kapott A bűn királynőihez mint Melissa McCarthy, Tiffany Haddish és Elisabeth Moss, mégsem vígjátékot, hanem gengszterfilmet forgatott velük.
„Elmondhatom, hogy beszélem Quentin nyelvét” - Zoë Bell
A Xenacímű sorozatban, Lucy Lawless kaszkadőreként kezdte a karrierjét, mára pedig a szakmája igazi veteránjává vált. Ahhoz azonban Quentin Tarantino kellett, hogy kaszkadőr-koordinátorként is kipróbálhassa magát. Mindezt ráadásul a Volt egyszer egy… Hollywoodban.
Velence a Jokerrel és Roman Polanskival támad Pesti Est Exkluzív
Bejelentették a 76. Velencei Filmfesztivál programját, és az elmúlt évekhez képest Hollywood kisebb súllyal lesz jelen, de ez nem jelenti azt, hogy a választék ne lenne tele izgalmasabbnál izgalmasabb címekkel.
„Megbeszéltük, hogy nem használunk testdublőröket” – Zara Hayes
Nyugdíjas korú pomponlányokról szól Zara Hayes első nagyjátékfilmje, a Pompon klub. A nem mindennapi történet eredetéről, és arról is mesélt, miért nyergelt át a dokumentumfilmekről a fikció terepére.
„Afrika számomra az állandó változásról szól” - Philippe Godeau A Pesti Est exkluzív interjúja
Megrendezte Omar Sy eddigi legszemélyesebb filmjét, de nem szívesen beszél arról, hogy a főhős Seydou Tall mennyiben azonos az őt alakító Omar Syvel. Mi azért próbáltuk kiszedni belőle, amikor Párizsban beszélgettünk.
A magyaroknak nem osztottak lapot Karlovy Varyban A Pesti Est exkluzív helyszíni beszámolója
A régió A-kategóriás fesztiválja említésre méltó magyar jelenlét nélkül zajlott, és egyelőre úgy fest, pocsék év a 2019-es a magyar filmnek. A cseh fürdőváros beengedte a műsorába Pókembert, és idén először azon kaptam magam, hogy a programot gyengébbnek találtam a megszokottnál.
Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
A pekingi táncos előadás három jó barátról szól, és megismerteti a nézőket a hagyományos kínai operával.
Filmek a TV-ben
18:15
Puzzle
amerikai film, 2018
18:15
Rejtélyes házasság
amerikai thriller, 2018
18:45
A katasztrófaművész
amerikai életrajzi film, 2017
18:45
Pop, csajok satöbbi
amerikai vígjáték, 2000
18:50
Két kopper
amerikai akcióvígjáték, 2010
Szimpla Táncház, ma egész éjjel népzene! @szimplakert #tanchaz #nepzene #elozene
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.