Made in Hungária

Győr, Győri Nemzeti Színház
Úgy tűnhet, mintha színházban lennénk, ismerősek a székek, van színpad is, de mégis valami más most. Persze, a filmhíradó! A vásznon megjelennek az ismerős filmkockák, az esztergályos tanulók lelkes beszámolói és persze a május elsejei felvonulások.
A hatvanas évek elején ki-, majd visszadiszidál egy tipikusan angyalföldi család: Fenyőék. A fiatal Mikibe eddigre mélyen beleivódott mindaz, ami egy tizenévesnek Amerikát jelentheti: a rágó, a Marlboro, a hawaii ing, a Ballantines és mindenekelőtt a rock and roll. A kinti élmények és egy megszállott lemezgyűjtő rádióműszerész hatására elhatározza: zenekart alapít. Cipős dobozból, éjjeli szekrényből erősítőt eszkábálnak, s már nem is kell más, csak néhány jó haver, hogy a Szent István parkban, a Fémmunkás próbatermében, a Tisza utcai utcabálon feldübörögjön a Viva rock and roll. És létrejött a Hungária.
Jo
2008.04.03
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.