Te szemét! – Szabadtéri nagytakarítás és szenny esztrád

Tünet Együttes
Bánk utcáin, augusztus 7. 19h

Lehempergő tánckommandó a város belében. Bántja a szemeted? Biztos kukás.
A Te szemét! – szabadtéri nagytakarítás és szennyesztrád a fogyasztói társadalom nemkívánatos melléktermékét, a szemetelést állítja a fókuszba. A zenés-táncos, pantomim elemekkel is operáló szabadtéri performansz ironikus formában közelíti meg a súlyos, globálisan megoldatlan társadalmi problémát, tükröt tartva az előadás nézőinek. Az előadás egy köztér különböző pontjain felbukkanó „kommandó” vicces-megdöbbentő akcióiból áll: pl. etűdök a szemét újrafelhasználásának vicces módjairól, élő szemetes, akibe bele lehet szemetelni (ruhája teletömhető szeméttel), és aki „megtelve” táncra perdül, ill. etűdök, amik inkább filozofikusabb húrokat pengetnek.
 
A cél az, hogy az előadásban szereplők a helyszínül szolgáló köztérrel, és annak éppen jelenlévő járókelőivel spontán kapcsolatokat alakítsanak ki, a kialakuló váratlan helyzetekre spontán reagáljanak. A nézőink jelenlétükkel a performansz terének részesévé válnak, amely segíti az intellektuális, és lelki involválódást, a darab „üzenetének” közvetítését.

Forrás: FidelioEst
2009.07.31
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.