Nikos Kazantzakis regényéből 1964-ben Mihalis Kakogiannis (közismertebb nevén Michael Cacoyannis) rendezett időtálló filmklasszikust Zorba, a görög címmel, Anthony Quinn Oscar-jelölt alakításával. A gyönyörű történetnek pedig...
...most felújított változatban ismerhetjük meg (vagy épp fedezhetjük fel újra) szimfonikus zenekarral és kórussal dúsított balettverzióját, melynek koreográfiáját még 1997-ben Keveházi Gábor készítette Mikisz Theodorakhisz zenéjére. Az életigenlő szerencselovag, a nőfaló görög, Alexis Zorba és a visszafogott, félig görög, félig angol író, Basil barátságának és közös kalandjainak krónikáját 300 művész – többek közt Solti Csaba (Zorba), Cserta József („az angol”), a Magyar Nemzeti Balett társulata, a Budafoki Dohnányi Zenekar és Kórus, továbbá a Sirtos együttes – közreműködésével csodálhatjuk meg.
csőrmester
2012.07.24
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.