Chance Operation

Budapest, MU Színház
A pillanat művészete és a strukturált improvizáció kedvelt témakörei Gaál Mariannak, aki ez alkalommal a Pécsi Balett művészeinek segítségével varázsol véletlen és közösségi táncélményt a MU színpadára.
Az előadás címe egy kompozíciós formára utal, melyet először John Cage, a XX. század egyik legnagyobb zsenije alkalmazott a saját műfajában, a zenében. A tánc világába alkotótársa és élettársa, Merce Cunningham emelte be a módszert, mely tulajdonképpen az egyes műelemek végtelen számú kombinációjában rejlő lehetőségekkel operál.
 
Ezt a közel félszázados színpadi "szerencsejátékot" idézi meg a Chance Operation, melynek során hét különböző témájú tánc- és hét különböző karakterű zenei motívum jelenik meg a színen, hogy ezek milyen sorrendben és kombinációban folynak össze és követik egymást, az teljes egészében az aktívabb nézőkön és a vakszerencsén, avagy véletlenen múlik.
 
 
2011.11.02
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.