Istenítélet - A salemi boszorkányok

Pécs, Pécsi Nemzeti Színház
A XVII. század végi New England hideg és ellenséges, indiánok lakta terület. Napról napra folyik a küzdelem az életben maradásért, gyakoriak az ismeretlen betegségek és a puritán tiszteletesek dörgedelmei a Sátánról, aki fenyegetve „ott lapul” mindenhol.
De az igazi pokol csak bennünk verhet tanyát, ha hagyjuk, Arthur Miller áthallása a mccarthysta kommunistaüldözésekkel nem zárul le.
 
Mohácsi János és csapata a Pécsi Nemzeti Színház előadásában a darabot nem csupán eljátssza, a produkció új rétegekkel gazdag és megindító alakításokkal teli (Herczeg Adrienn, Zayzon Zsolt). 
 
De megéled itt minden, a színpadkép kortalan, szinte madáchi falanszter, benne folyamatosan ott magasodik az ítélőszék. Észre sem vesszük, mi magunk vagyunk pellengéren, hazugság és gyávaság, igazság és becsület közt. A modern ember önmagába kell hogy nézzen, vizsgálódva, borzadva, hogy aztán megtisztítson minket a katarzis. 
 
Látni kell! 
 
További információ
Bt.
2008.12.10
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.