A Pál utcai fiúk

Paks, Csengey Dénes Kulturális Központ
A Pannon Várszínház gyerekszínészei Pakson újrajátsszák a történetet, amellyel a legtöbben nem a „kötelezők röviden” sorozatban találkoztak, és amiért kisiskolás koromban még az instant kakaót is einstand kakaónak hívtam.
Logikus is volt, mert ugye a kakaó az enyém, leeinstandoltam a menzán, és véletlenül se hagynám, hogy bármiféle vörösinges elvegye, aztán megigya helyettem a rágott szélű, rózsaszín, műanyag menzapohárból. A felnőtteknek pedig ott van az einstand kávé minden reggel, ugyanezen okokból.
 
Aztán persze gittegyletet is szerettem volna, nézegettem az ablakkereteket, és csalódva láttam a vállalhatatlanul és rághatatlanul modern szigetelőhabot. Aztán divat lett a savanyú rágó, amit adogattuk egymásnak grimaszolva és boldogan, hogy jujderosszsavanyúúú, de csak rágtuk azért az ablak alatt, míg el nem ment az íze és be nem csöngettek – ez volt a mi gittegyletünk. 
 
És szerettünk volna grundot, meg Füvészkertet, de az iskola előtt álló szökőkút is megfelelt a célnak. És amikor a neten csupa kisbetűvel írja valaki a nevem megszokásból, mert macera a shift meg a caps lock, azért néha még megbántódok, visszanemecsekernőzöm, és einstandolom az üveggolyóit. 
 
A bűbájos, megható, tanulságos klasszikus a Városi Művelődési Ház színpadán kel életre november 22-én, Vándorfi László rendezésében. A megunhatatlan mű kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlott! 
 
apróbuba
2010.11.16
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.