A muzsika hangja

Miskolc, Miskolci Nemzeti Színház
Sokunk feledhetetlen filmélménye A muzsika hangja című musical, Julie Andrews főszereplésével. Az éneklő apácanövendék – egyébként valóság ihlette – története megmelengette a világ szívét.
Így aztán nem csoda, hogy színházi szövegkönyv is készült a széplelkű történetből, amelyet novembertől műsorra tűzött a miskolci teátrum is.
 
Ausztria, 1938. Maria, az apácanövendék von Trapp tengerészkapitány villájába kerül nevelőnőnek. A kapitány egyedül él, amióta meghalt a felesége, és meglehetősen katonásan neveli hét gyermekét. De Maria nem követi a szigorú házirendet, inkább gyengéd odafigyeléssel gondoskodik a kicsikről.
 
A kapitány egy nap Bécsbe utazik, ahonnan egy előkelő menyasszonnyal tér haza. Otthon azonban kellemes meglepetés várja: Maria megtanította a gyerekeit énekelni. A szigorú kapitány ennek hatására megenyhül. Még egy bált is rendez, ahol mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy von Trapp beleszeretett a nevelőnőbe. Virka
2008.11.11
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.