After the Fall

Az After the Fall a Goethe Intézet színházi projektje, amelyben több mint egy tucat európai ország drámaírói vizsgálják egy-egy új dráma keretében, hogyan hatott hazájukra és kultúrájukra a berlini fal leomlása. A Goethe Intézet 15 európai ország színházaival együttműködve választotta ki a drámaírókat.
Magyarországon a projektvezető dramaturg, Merényi Anna ötlete alapján drámaíró műhely foglalkozik a témával. A harminckét jelentkezőből az első egyhetes műhelymunkára tizennégy jelöltet válogatott be a kurzusvezető tanár, Márton László és a projektvezető. A felolvasást megelőző tíz napban már csak a három-négy legígéretesebb fiatal tehetség szövegeivel foglalkozik a workshop. 
 
A január 30-i felolvasó színházi esten a kiemelkedően legjobb művet, vagy a három legjobb dráma egy-egy felvonását hallhatják majd nézőink a Nemzeti Színház színészeinek tolmácsolásában. A Goethe Intézet, a Nemzeti Színház és a PanoDráma közös kezdeményezésének célja ismeretlen, fiatal drámaírók felfedezése. Az ő születésüknél bábáskodhat az, aki január 30-án ellátogat a Gobbi Hilda Stúdióba. A felolvasó színház szereplői többek között: Bánfalvi Eszter, László Attila, Mertz Tibor, Miklós Marcell, Péterfy Bori és Szalay Marianna. 

Forrás: Fidelio Súgó
 
2008.12.18
|
(2 kép)
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.