A Grimm testvérek klasszikus sztorija nyomán Pozsgai Zsolt írt tanulságos életmesét a csupaszív öreganyóról, aki ha megrázza a dunyháját, hó hull belőle. Igen, ő Holle anyó, akinek földöntúli hatalma van, és szívesen segít az igaz lelkeken.
Irányítja az emberek életét, a tengerek vándorlásait, és zenélő csodahárfájára ébred a földön fiú és lány között a szerelem.
 
Hanka, a kis mostohalány kútba ugrik, hogy eldobja szomorú életét, de a halál és élet között uralkodó Holle anyó megmenti, és ad még egy lehetőséget a földi boldogság megtalálására. A lány rászolgál a bizalomra, és jutalmul hatalmas ajándékot kap.  
 
Forrás: Turay Ida Színház
Forrás: Turay Ida Színház
A mostoha megirigyli Hanka sikereit, és elkényeztetett leányát, Linát is a kútba veti. Kikkel találkoznak odaát, miről suttognak a holtak fái, a boldog-szomorú kemencék és az elátkozott lelkek kórusa? A mesejátékban minderre választ kaphatnak az érdeklődő kicsik és nagyok.  
 
A klasszikus történet nyomán készült lebilincselő színdarab a Turay Ida Színház előadásában elevenedik meg a porondon.
 
 
2011.08.08
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.