Zene és botrány. Izgalom és manipuláció. És hat Oscaros garancia a sikerre… A Gárdonyi Géza Színház társulata nem kockáztat: az új bemutató minden kétséget kizáróan telt házzal fut majd…

Kapcsolódó cikkek

A John Kander és Fred Ebb szerzőpáros legismertebb és legtöbbet játszott darabja a Chicago, melyet 1975-ben mutattak be a Brodway-n Bob Foss koreográfiájával és rendezésében. A Chicago alapötletét Maurine Dallas Watkins, a Chicago Tribune törvényszéki tudósítójának férjgyilkos asszonyokról írt darabja adta. A téma remekül passzolt Kander és Ebb csípős, cinikus stílusához, dalaihoz, ami kiegészülve Foss sajátos színházszemléletével, létrehozott egy fergetegesen megkoreografált revüt az igazságszolgáltatás korrumpálhatóságáról, a média által manipulált közönségről, a hírhedtség és a híresség közötti határvonal elmosódásáról.
 
A musicalt, amely tele van fantasztikus dallamokkal - nem véletlen, hogy a darabot tíz éve telt házzal játsszák a Brodway-n, és filmes változata 2003-ban hat Oscart hozott készítőinek -, Csizmadia Tibor rendezésében most az egri társulat is színpadra vitte. Új oldaláról mutatkozik be Járó Zsuzsa, aki Velma Kellyt és Szabó Emília, aki Roxie Hartot játssza. Billy Flynn szerepében Kaszás Gergő lép színpadra. A koreográfiát Barta Dóra Harangozó-díjas táncművész, érdemes művész készíti. 
2009.04.08
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.