Csókol anyád!

Pécs, Pécsi Nemzeti Színház
Ismét sztárparádét láthat a színházszerető közönség július végén a Káptalan utcai Szabadtéri Színpadon, hiszen Vári Éva és Nagy Ervin főszereplésével a Csókol Anyád! című komédia látható, Znamenák István rendezésében.

Rendező: Znamenák István

Író: Sam Bobrick

Író: Julie Stein

Jelmez: Cselényi Nóra

Koreográfia: Dékány Edit

 

Szereplők:

A könnyed nyáresti előadás története szerint adott egy anya, aki a maga keresetlen módján pillanatok alatt képes az őrületbe kergetni az ő kicsi fiát. „Kicsi fia” egyébként felnőtt, sőt elvált ember – méghozzá a mama tevékeny közbenjárása miatt lett elvált. Mert hisz milyen csodálatos, ha a drága mama úgy oldja meg a feszültségeket menyével, hogy lefizeti, csak tűnjön el a színről.
 
A fiú összeomlik, de annyi életösztön még maradt benne, hogy elmeneküljön az ország túlsó végébe, nehogy a drága mama megint „megoldjon valamit”. Téma lezárva, új lapot kell kezdeni. De ez persze túl egyszerű lenne, a mama ugyanis nem tágít. Először az Eltűnt Személyek Hivatala jelentkezik, aztán ő maga – nincs tehát más megoldás, fiának megint menekülnie kell. Bárhová, csak el a mamától…
A.P.
2011.07.13
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.