Elizabeth

Visszatér a Dóm térre 2009-ben a Szegeden világpremierként bemutatott legendás produkció, hiszen tizenkét éve itt állították színpadra először hazánkban a világhírű, Grammy-díjas, magyar származású Michael Kunze darabját. Az Elisabeth azóta az egész világot meghódította. A legenda változatlan rendezésben, ám megújult szereposztással kerül a Dóm tér színpadára. Tizenkét éve ebben az előadásban aratott elsöprő sikert a musical-színpadon még ismeretlen Janza Kata, illetve az akkor még csupán rock-zenészként híres Mester Tamás a Halál-alakítással.
Elisabeth mindmáig az egyik legismertebb asszonya az újkori Európa történetének. Ez a szépségkultuszt szinte tökélyre fejlesztő, ország-világ által ünnepelt, történelembe beleavatkozó, lovakon száguldó, mindenfelé utazó, gyakran rejtőzködő-menekülő, titokban verseket író, végül is szomorú sorsú királyné már életében jelképpé vált.
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.