Lili bárónő

Kecskemét, Katona József Színház
Október közepén mutatják be az operettek egyik örökzöldjét, a Lili bárónőt a Katona József Színházban. Ez a hír nem csak azért örvendetes, mert sokak kedvence kerül színpadra, hanem azért is, mert hosszú idő után újra láthat operettet a kecskeméti közönség.
Huszka Jenő és Martos Ferenc operettje 1919-ben készült el, közvetlenül az első világháború utáni furcsa, vészterhes, átmeneti időszakban. A kecskeméti előadás rendezője, Harangi Mária szerint ez az ambivalens, átalakulóban lévő társadalmi közeg meghatározó a Lili bárónő színrevitele szempontjából, éppen ezért kiemelt hangsúlyt kap a korhűség, amit a díszletek és jelmezek is tükröznek.
 
A Lili bárónő a klasszikus operetti tradíció minden kellékét felvonultatja: hagyományos szerepkörök, egyszerű történet, mindent elsöprő szerelem és fülbemászó dallamok. 
 
Minthogy a főszerepeket kettős szereposztásban játsszák, Lili szerepében egyszerre két pályakezdő primadonna is bemutatkozhat: Galambos Lilla és Zavaros Eszter. Még ha az ő nevük nem is cseng ismerősen a nagyközönség számára, tehetségükre garancia, hogy mindkettőjüket a színház által a tavalyi évadban kiírt többfordulós meghallgatás során választották ki a szerepre, számos jelentkező közül. Ugyanígy kapta meg Illésházy gróf szerepét az operettrajongók körében nagy elismerésnek örvendő Egyházi Géza és Bot Gábor is, aki korábban Szigligeten is játszotta már ezt a karaktert. 
 
A kecskeméti társulatból Csombor Teréz, Réti Erika, Hajdú Melinda, Csizmadia László, Sirkó László, Pál Attila és Szokolai Péter lép majd színpadra. 
 
 
2009.10.08
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.