A padlás

Kaposvár, Csiky Gergely Színház
Zenetörténeti igazság, hogy a Nagy Zeneszerzők kivétel nélkül eljutnak a zenével kísért dramatikus játékig, amikor a szereplők dalban mondják el a szív, a lélek titkait.
„A szó a hanggal frigyre lép”, és az összművészet érzelmi hullámvasútra ültet, elindulunk ismeretlen és olykor félelmetes tájakat látni. Mert kell egy hely… kell egy hely, ahol emlékünk majd élni fog.
 
A padlás hazánkban olyan fontos zenei mérföldkő volt, mint az István, a király, vagy a Dzsungel könyve. A zenék és a szövegek itt is szórakoztatóak, kimunkáltak, mit kerteljünk, slágerek, a jobbik fajtából. De ne várjunk csak konzervnyitóval előbányászható tartalmakat, ez a darab, mint egy virág, adakozón kibomlik kezünkben. Aki még nem látta ezt a gyöngyszemet, igazán érdemes most bepótolnia. Keszég László rendezésében a zene még fontosabb lett, hiszen élő zenekar erősíti a hatást: ezek fantasztikus dalok, hallgatásuk közben együtt dobolja a ritmust a szív és a láb.  
 
bt
2009.11.04
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.