Büszkeség és balítélet

Budapest, Karinthy Színház
Jane Austen klasszikusát, a Büszkeség és balítélet c. regényt sokféleképpen láthatta már a közönség. A közkedvelt BBC-tévészéria és a Keira Knightley főszereplésével készült 2005-ös filmes adaptáció után most az Óbudai Nyár 2011 rendezvénysorozat keretében...
...színpadon is megnézhetjük a Karinthy Színház jóvoltából. A XVIII–XIX. századi vidéki Angliában élő, nem túl tehetős, viszont nem kevesebb, mint öt férjhez adni kívánt lánygyermekkel büszkélkedő Bennet család, azon belül is az éles eszű Elizabeth sztorijának egyik sajátossága Karinthy Mártonék verziójában, hogy a történetet az egyik antagonista, az intrikus Lady Catherine de Bourgh meséli el.
 
További érdekességet rejt a darab szereposztása: az eredetileg 20, ill. 28 éves főhősöket (Lizt és Darcyt) két érett színész, Kéri Kitty és Oberfrank Pál kelti életre.
csőrmester
2011.06.30
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.