Csörgess meg!

Eger, Gárdonyi Géza Színház
Huszonöt évvel ezelőtt sok mindent nem sejtettünk. A magyar ember vasárnaponként a sarokra járt le telefonálni, alázattal elfogadta, ha éveket kellett várnia egy készülékre.
Huszonöt éve az ikervonalak kora virágzott, a viharvert, ragacsos telefonkönyvekkel felszerelt, aprópénzgyilkos utcai fülkék egyeduralmának idejét éltük. Aztán 1999-ben 1,1 millió, 2005-re már 9,14 millió boldog előfizető országává váltunk. Ma pedig már legalább két készülék lapul a zsebünkben. A nyelvünkbe új szavak és kifejezések kerültek be, és az esemes, a percdíj, a hangpostafiók, a billentyűzár, a hűségnyilatkozat, a díjcsomag, a feltöltőkártya és puk-kód egyszerű, hétköznapi dolgok immár.
 
Megváltozott a kommunikáció, amióta nincs zsinór a telefon végén - és megváltoztunk mi is. Hiába is tiltakozunk: az egész életünkért felel már a maroknyi szerkezet. Végérvényesen, és tagadhatatlanul összenőttünk a kis agresszív géppel - amelynek jövőjét ugyanúgy nem sejtjük ma, 2009-ben, mint ahogy 1984-ben sem hittük volna el, hogy egyszer egy mező közepén a fa alatt ülve, egy szál magunkban - mégsem leszünk egészen egyedül. 
 
pcs
2009.11.05
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.