West Side Story

Kaposvár, Csiky Gergely Színház
Leonard Bernstein a 20. század amerikai klasszikusa, zeneszerzőként és karmesterként az elsők között fedezte fel a show-biznisz világát. Otthonosan mozgott a Broadway csillogásában és Greenwich Village füstös dzsesszkoncertjein egyaránt.
Bernstein tévészereplései a botrányok és a sztárságig emelkedő sikerek fej vagy írás játékai, ahogy szerelmi és családi élete is.
 
A Kaposváron bemutatásra kerülő, kivételes darabja nagy „első” a maga nemében. A század közepének nagyvárosi hangulata, a háború utáni gazdasági, morális és szociális válság, a fogamzásgátló és a hidrogénbomba mind leszűrődtek a West Side Story történetében. Az új, de mind formájában (tulajdonképpen opera), mind történetében (ellenséges pártok ifjai szeretnek egymásba és érnek tragikus véget, akárcsak Shakespeare-nél) klasszikus gyökerekkel rendelkező darab egy újfajta szintézis volt, amiben az olyan, addig parvenű témákat is nyilvánosan tárgyalták, mint a rasszizmus, a fiatalkori bűnözés, a szexualitás és a kábítószer.  
 
A Csiky Gergely Színház hasonló áttörésként a musical koreográfusának Román Sándort, az Experidance együttes vezető koreográfusát bízta meg, aki maga is a hagyományok gyökereiből táplálkozó újszerűség ketrecharcosa. 
 
bt
2009.12.01
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.