Kabaré

Veszprém, Veszprémi Petőfi Színház
Nyugodtan állíthatjuk, hogy az a kép, amit innen, Magyarországról a Broadway világáról elképzelni tudunk, erősen köthető John Kander és Fred Ebb munkásságához. Ha az eredeti helyszínt soha nem is láttuk, a musicaljeikből készült filmváltozatok…
…azért eljutottak mindenkihez, és aki valaha járt már színházban, biztosan beleütközött már egy Kander–Ebb-feldolgozásba. Legutóbb a Chicagót lehetett látni a magyar mozikban, de hosszú a lista, szerepel rajta a New York, New York, A Pókasszony csókja, a Funny Lady, és nagyjából a Kabaréval indul.
 
Vendégjátékra érkezik Veszprémbe a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulata ezzel a helyben már jól kipróbált darabbal, ami nélkül nem múlik el év a magyar szórakoztatóipar kőszínházi részlegén. A fehérvári feldolgozás koncepciója szerint a cím nem kizárólag cím, hanem egyben műfaji megjelölés is, így tehát némileg kitágulnak a musical műfaji korlátai. A lényeg persze marad: ismét végigizgulhatjuk, hogy az író és a primadonna, miként éneklik meg szerelmüket a második világháború árnyékában, pont Berlinben. 
 
Mi maradt ki? Talán egy keveset emlegetett információ: Kander a zeneszerző, Ebb meg a szövegíró.  
Sax Pál
2011.10.07
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.