Hedda Gabler

Budapest, Tip Top Bar
Henrik Ibsen egyik legjelentősebb drámája ez. A Nóra és a Peer Gynt mellett mindenképp ott van az első háromban, ha a szerző életművét vizsgáljuk. A norvég író mestere volt a nőalakok ábrázolásának, ennek a darabnak...
...a középpontjában is egy nő, a címszereplő áll. Hedda egyike a világirodalom legösszetettebb személyiségeinek. Az előadás azonban több ponton is eltér megszokott értelmezésektől. Ott van mindjárt a szereplők száma. A szokásos, hét karakterből ugyanis csak a három főszereplőt tartották meg az alkotók, így egy soha nem látott változat született.
 
Ráadásul a produkció játékos, folyton megújuló, nincs kőbe vésve minden egyes pillanata. Hogy a kísérlet jól sikerült, azt egy meghívás bizonyítja, a pályakezdő színészekből álló, Dollár Papa Gyermekei nevű alkotógárda ugyanis szeptemberben Oslóban is bemutathatja előadását.
 
Amaranta
2010.09.15
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.