Pillantás a hídról

Veszprém, Veszprémi Petőfi Színház
Arthur Miller sztáríró volt, nevét nemcsak kultúrkörökben, hanem irodalmi sikerei, és főleg Marilyn Monroe-val kötött házassága miatt a bulvársajtóban is sokat emlegették. A 2005-ben elhunyt amerikai már életében klasszikus lett.
Művei jobb helyeken a kötelezők között vannak, és darabjait biztosan egyszerre több magyar színház is játssza. A veszprémi Petőfi Színházban Pillantás a hídról című drámáját Guelmino Sándor rendezi.
 
Miller hősei sokszor szerencsétlen flótások, akik jellemük súlyos hibáival rendületlenül gyalogolnak a bukásig, mégis az író, mintha értelmet keresne szenvedéseikben. Alakjai jellemét aprólékosan bontja ki, s ha jobban megértjük őket, talán meg is bocsátunk nekik. 
 
A Pillantás a hídról Eddie-jével (Gáspár Tibor) nehéz dolgunk lesz: az amerikai–olasz dokkmunkás nevelt lánya iránt érzett szenvedélyétől fűtve feljelenti annak udvarlóját a rettegett bevándorlásiaknál – a rokont, akit ő maga bújtat. 
 
A darab a Brooklyn-híd alatti bevándorlók sanyarú életére vetett pillantás, és egy szenvedélyei által uralt férfi küzdelme magával és a családjával. A két felvonásnyi amerikai pszicho és szocio komoly emésztenivalókat és lélektani izgalmakat kínál a nézőnek. 
 
 
köc
2009.12.15
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.