Triviál

Budapest, iSKOLA
Triviális és Triana. Összefüggő fogalmak. Előbbi egy sokjelentésű szó. Alkalmazható a közönséges, az otromba, az elcsépelt, a magától értetődő, egyértelmű, közismert vagy a lényegtelen szinonimájaként. Utóbbi az író.
José Tirana A gyilkosok éjszakája című drámája egy izgalmas krimi, ennek alapján készült ez a produkció, a Spidron Műhely Színházi Társulás és a Labor42 közös bemutatója. A színészek elolvasták a darabot, majd eldobták a szöveget és a fontos dramaturgiai pontokra koncentrálva improvizálni kezdtek. Így született meg az előadás.
 
A sztori nemrég még fantazmagóriának tűnhetett volna, de az elmúlt évek rémhírei után valós közelségbe került. Az apa pincébe zárja három fiát, és kettőt közülük lánynak nevel. Ez az alaphelyzet. A rendező Réthelyi András, aki hosszú filmes kitérő után kanyarodott vissza a színházhoz.  
 
Csefke
2010.08.23
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.