A Gárdonyi Géza Színház új bemutatója igazi klasszikus, Harmath Imre-Fényes Szabolcs Maya című operettje, melyet Zsótér Sándor rendezésében láthatunk. A darab címszereplője egy csodaszép táncosnő, akit végül Párizsban ér utol a szerelem.
A történet kezdetén egy angol milliomos fia hajnali részegségében legjobb barátját lövi agyon. A gyilkos az idegenlégiónál keres menedéket. Itt ismerkedik meg Mayával, a csodálatosan szép táncosnővel. Az üldözők már a szökevény nyomában vannak, de Maya magára vonja a figyelmüket. Táncol, és ez a néhány pillanat, mely az üldözőket szinte odaszegezi a mulató padlójához, elegendő ahhoz, hogy a tenger felől megszólaljon a jel: a menekülő már biztonságban van, a mentőhajó fedélzetén.
 
Tanger után Párizsban folytatódik a mese. Maya már világhírű táncosnő. Az ifjú milliomos is vígan éli világát. Kiderül, hogy állítólagos áldozatának kutya baja. A pisztolygolyó egyetlen hajszálában sem tett kárt. A fiatalember nem úgy viselkedik megmentőjével szemben, mint ahogy az operettmorál szerint kívánatos, de mindez pillanatnyi késedelmet jelent csupán. A szerelmesek egymásra lelnek, s örök boldogságban egyesíti őket az áradó zene, no meg a trükkös szövegkönyv. 
 
P
2010.02.11
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.