Madame Pompadour

Budapest, Budapesti Operettszínház
XV. Lajos híres szeretőjének történetét lehet intrikákkal átszőtt, borús drámakánt értelmezni, de benne van a pikáns, izgalmas és romantikus történetmesélés lehetősége is. Leo Fall ez utóbbit aknázta ki, de hát mi mást is...
...tett volna, lévén ő egy népszerű operett- szerző. A neves XX. századi komponista Olmützben született, majd Berlinben és Bécsben vált sikeres művésszé. Nevét az 1922-ben bemutatott Madame Pompadour tette az egész világon ismertté.
 
A címben szereplő nő nagyon is érdekes, ahogy ezt a francia király is észrevette a tizennyolcadik században. Lajosnak több szeretője volt, mint ahány druszája a francia trónon, de ez az egy valahogy kiragyogott közülük. Pompadour még az államügyekbe is bele tudott avatkozni, akkora befolyása lett az uralkodóra. És itt jön az operettes mese-szál. A király álruhát öltve vegyül a nép közé, közben kedvese szintén inkognitóban más férfiak kegyét keresi. Közben rátalál a szerelem, René d'Estrades gróf személyében, de emiatt mindketten veszélybe sodródnak.
 
Csefke
2010.06.02
|
(7 kép)
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.