Szentivánéji álom

Kecskemét, Katona József Színház
A Szentivánéji álmot már sokan megrendezték, Kecskeméten utoljára 1992-ben láthatta a közönség. 18 év elmúltával a színház úgy döntött, újra műsorára tűzi a komédiát, amit ezúttal Rusznyák Gábor, fiatal kaposvári rendező állít színpadra.
A Szentivánéji álomnak szinte minden szereplője szerelmes. És mindenki máshogy. Heléna odaadóan, önmagát porig alázva követi szerelmét az erdőbe, Hermia és Lysander a szülői szigor elől szökik, de a kalandvágy is hajtja őket, Demetrius féltékenyen és gátlás nélkül próbálja megszerezni szíve hölgyét, Theseus és Hyppolita az esküvőre készül, Oberon és Titánia szerelmi harcban áll egymással. Bár az alaphelyzet is kusza, egy szerelmi varázserővel bíró kis virág fenekestül felforgatja tündérek és emberek életét, hogy aztán végül minden szerencsésen (vagy legalábbis többé-kevésbé mindenki megelégedésére) elrendeződjön.
 
Rusznyák Gábor rendező úgy döntött, hogy Arany János klasszikus fordítása helyett inkább Nádasdy Ádám frissebb, maibb szövegét használja, ezáltal közvetlenebbül tud szólni a mai nézőkhöz. Ezt erősíti, hogy Rusznyák a színház közegébe helyezte át Shakespeare vígjátékát, ennek megfelelően a mesteremberek színházi műszaki dolgozók lesznek, Hyppolita vezető színésznő, Theseus pedig színházigazgató, míg az álom világában, azaz az erdőben neonfák lengedeznek, a muzsikát pedig zenekar szolgáltatja. 
 
A négy fiatal szerepében Trokán Nórát, Zeck Júliát, Csémy Balázst és Kántor Zoltánt láthatja a közönség, a tündérkirályt és párját Kőszegi Ákos és Kéner Gabriella alakítja, Pukkot Hajdú Melinda, Tomport pedig – aki Aranynál még Zuboly névre hallgatott – Fazakas Géza játssza. 
 
 
Forrás: Kecskeméti Katona József Színház 
2010.03.10
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.