Prah

Révkomárom, Komáromi Jókai Színház
Mi, lottózó milliók csak álmodunk arról, hogy egyszer velünk is megtörténik a csoda: öttalálatosunk lesz a lottón! Spiró György kétszereplős komédiájában éppen ez a kivételes szerencse éri a férfit (Mokos Attila) és a nőt (Molnár Xénia).

színművész: Mokos Attila

Rendező: Anger Zsolt

 

Szereplők:

Az író azt a délutánt mutatja be, amikor a középkorú férj, zsebében a nyertes lottószelvénnyel éppen hazaérkezik, és elújságolja a jó hírt főzőcskéző feleségének.
 
Ez az a pillanat, amikor minden megváltozik a házaspár életében. Az utolsó olyan délután, amikor még minden a régi, de már a feleség és a férj is tudja, hogy holnaptól minden másképpen lesz.  
 
Felkavaró gondolatjátéknak és fájdalmas múltidézésnek lehetünk a tanúi: a két ember beszélgetéséből lassan egy házasság, egy generáció, egy ország története rajzolódik ki. Felidézik a dédelgetett álmaikat, azt a látszólagos boldogságot, amiben eddig éltek.  
 
A mű címe, a prah, horvát szó, és azt jelenti: por. Ez áll azon a jugoszláviai nyaralásból hazahozott kakaós dobozon, amibe a feleség elrejti a nyertes szelvényt. Hogy a darab végére valóban minden porrá válik? Nézzék meg az előadást, a Jókai Színház Vasmacska Stúdiószínpadán!
 
A komédiát vendégként Anger Zsolt rendezi, és a díszleteket is ő tervezte, a jelmezek Gadus Erika munkái. 
 
-la -kó
2010.02.26
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.